Колишній головний тренер “Ворскли” Віктор Скрипник, який нещодавно прийняв “Металіст 1295”, розповів чому полтавська команда провалила старт нинішнього сезону.

– У нас і в сезоні 2022/2023 був непростий початок. Перше півріччя “Ворскла” провела в Ужгороді. Ми повернулися зі Швеції після того, як не пройшли цей АІК у кваліфікації Ліги конференцій. Почали чемпіонат із трьох поразок, лише у четвертому турі взяли очко у грі з “Олександрією”, потім паузи на ігри збірної, кінець першого кола та зимові збори. Там брали участь у турнірі Winter cup.

Навесні команда стабілізувалася. Я був у “Ворсклі” з літа 2022 року, прийшов новий тренер зі своїми проблемами. Поки ми з командою звикали один до одного, минув час. Здавалося, останні п’ять ігор чемпіонату виграємо та посідаємо п’яте місце! Усі молодці, всі красені.

Але влітку 2023 трапляється те, що відбувається. Ідуть кращі гравці. По-перше, Вася Кравець. Лівий захисник, стабілізував у нас гру позаду. З ним і Женя Павлюк підріс. Та й інші захисники теж мають майстерність. Але Кравець пішов.

Пішов Таулянт Сефері, який провів 13 голів за чемпіонат.

Іде важливий півзахисник Денис Олійник. У Дениса колосальний досвід, він м’яча не боїться, взагалі таких гравців можна на пальцях перерахувати. Одночасно “Ворсклу” залишають три основні гравці.

– “Ворскла” у грудневих матчах відбирала очки у лідерів – “Руху” та “Дніпра-1”. Ви задоволені тим, як грає команда?

– Відбулася стабілізація гри. Гравці все краще розуміють одне одного. Молоді футболісти грають із великою мотивацією, але цього може не вистачити на довгій дистанції. Не завжди вистачає майстерності.

Не завжди є й достатня конкуренція на місця у складі. Якщо в тебе обойма близько тринадцяти гравців, то завжди вигравати не зможеш. Адже бувають і травми, і спад форми. Гравцям іноді просто потрібно видихнути.