Англійська Прем’єр-ліга. 18-й тур.
24 грудня. 15:00. Вулвергемптон. “Молінью Стедіум”
Головний суддя: Девід Кут (Англія)
Трансляція: Setanta Sports

“Вулвергемптон”

Команда Ґарі О’Ніла проходить непростий етап сезону, який розпочався одразу ж після втрати Педру Нету, повернення якого все ж очікується найближчим часом. Але і без свого лідера “вовки” епізодично показували цікавий футбол, от тільки це було настільки нестабільно, що за рівнем нестабльності їх переганяє тільки “Челсі”.

За останні 5 матчів на рахунку “вовків” 1 перемога, 1 нічия та 3 поразки. Перемогли вони “Бернлі” (1:0), а внічию зіграли з “Ноттінґем Форест” (1:1). Коли на шляху траплялись суперники посильніше, то знайти якісь аргументи було непросто. Поразки проти “Фулгема” та “Арсенала” виглядали бойовими і в них команда хоча б не здалась по ходу.

А от матч з “Вест Гемом” в минулому турі частково здивував, особливо своїм рахунком, це був тотальний розгром 3:0. Очевидно, що рівень гри “Вулвергемптона” викликає питання і команді не вистачає солідності. З іншого боку, протистоятиме їм ще більш нестабільний “Челсі” і в цьому плані “вовки” мають хороший шанс на повернення до переможного шляху.

“Челсі”

На цьому тижні підопічні Маурісіо Почеттіно на останніх хвилинах зрівняли рахунок у чвертьфінальному матчі Кубку Англійської Ліги проти “Ньюкасла” завдяки Михайлові Мудрику, а потім виграли серію пенальті завдяки Джордже Петровічу.

Вихід до півфіналу зустріли на “Стемфорд Брідж” неймовірно емоційним святкуванням і Почеттіно в черговий раз сказав, що подібні звитяги повинні давати команді імпульс для подальших звершень. У тому матчі також дебютував за клуб Крістофер Нкунку, що також додає вболівальникам оптимізму.

Але якщо враховувати 5 матчів до цього, то там лише 2 перемоги у 5 зустрічах, а далі три поразки. Це все, що потрібно знати про нестабільність лондонського колективу. Спочатку вони жахливо програють “Ньюкаслу” (4:1), потім перемагають “Брайтон” (3:2), потім отримують по голові від кризового “Манчестер Юнайтед” (2:1) і не знаходять варіантів під час матчу з “Евертоном”, знову програвши. Перемога у минулому турі над “Шеффілд Юнайтед” була настільки непереконливою, що і заносити її в актив “синім” не хочеться. Вони продовжують бути нестабільними. Чого чекати від них на “Молінью”? Без карт таро тут не обійтись.

Особисті зустрічі

08.04.23 АПЛ “Вулвергемптон” — “Челсі” 1:0

08.10.22 АПЛ “Челсі” — “Вулвергемптон” 3:0

07.05.22 АПЛ “Челсі” — “Вулвергемптон” 2:2

19.12.21 АПЛ “Вулвергемптон” — “Челсі” 0:0

27.01.21 АПЛ “Челсі” — “Вулвергемптон” 0:0

Цифри та факти

  • У 4 з останніх 7 матчів між “Челсі” та “Вулвергемптоном” проходила ставка ТМ 2.5
  • Востаннє “Челсі” перемагав “Вулвергемптон” на чужому полі ще у 2019 році, коли командою керував Френк Лампард.

Кадрова ситуація, орієнтовні склади

Команда Ґарі О’Ніла майже вирушила всі проблеми з травмами і як тільки повернеться Педру Нету, можна буде з впевненістю казати, що у розпорядженні тренера є найсильніший склад.

З точно травмованих футболістів лише Джо Ходж, пропустить також цю зустріч Хонні. Під величезним питанням готовність Педру Нету та Жозе Са, але обидва близькі до повернення на поле. Можливо, Педру буде принаймні на лаві для запасних.

Щодо Почеттіно та його команди, то у аргентинця все як завжди: купа травм, купа проблем. Не зможуть зіграти Уеслі Фофана, Бен Чілуелл, Карні Чуквуемека, Трево Чалоба, Ріс Джеймс, Роберт Санчес, Марк Кукурелья, Енцо Фернандес та Ромео Лавія. Під питанням Ноні Мадуеке. Список потужний.

“Вулвергемптон”, 3-4-3: Бентлі — Кілман, Доусон, Тоті — Семедо, Леміна, Ґомеш, Аїт-Нурі — Хван, Кунья, Сарабія

“Челсі”, 4-2-3-1: Петровіч — Дісасі, Сілва, Бадіашиль, Колвілл — Кайседо, Ґаллахер — Стерлінг, Палмер, Мудрик — Джексон