Англійська Прем’єр-ліга. 18-й тур.
23 грудня. 19:30. Ліверпуль. “Енфілд”
Головний суддя: Кріс Кавана (Англія)
Трансляція: Setanta Sports

“Ліверпуль”

Напевно, якби не матч минулого туру проти “Манчестер Юнайтед”, то виступи команда Юрґена Клоппа можна було б назвати максимальто стабільними та сильними. До цього вони збирали свої очки, хоч і не завжди це було у спокійному стилі, але саме у принциповому матчі проти манкуніанців команду наче підмінили, зокрема це стосується всього центру поля.

З іншого боку, на цьому тижні центр поля на чолі з Домініком Собослаєм вже вибачились, коли у рамках чвертьфіналу Кубку Англійської Ліги розбили “Вест Гем” з рахунком 5:1. Втім перформанс марсисайдців тиждень тому все ще залишається у голові і цілком можливо, що приблизно такого слід очікувати і в цю суботу.

Звісно, уважні вболівальники відзначать, що не так давно команда Клоппа програвала “Роялю Сент-Жилуаз”, але то був матч, який нічого не вирішував і головний тренер використовував активну ротацію. Великі матчі господарі “Енфілда” грати вміють, хоч і не показали цього минулого тижня. Побачимо, чи зможуть вони показати гру іншого рівня проти лідера турнірної таблиці.

“Арсенал”

Команда Мікеля Артети продовжує переживати важливі метаморфози у своєму житті, якщо порівнювати їх з минулим сезоном. Ще рік тому ми бачили голодну та не завжди раціональну команду, яка була готова демонструвати швидкість, агресію та іноді просто з’їдати власних суперників. Голод у них залишився і в цьому сезоні, але методи сильно змінились.

Тепер ми бачимо прагматичний та більш готовий до великих звершень колектив, який не соромиться підлаштуватись під суперника, якщо це необхідно. Саме “Арсенал” цього сезону виглядає готовим до непростого матчу на “Енфілді”. Останнім часом “каноніри” набрали непоганий хід, якщо винести за дужки поразку проти “Астон Вілли”, але той матч дійсно слід розглядати окремо, враховуючи, що “віллани” виграли вже 15 домашніх матчів поспіль.

Вирвана на останніх хвилинах перемога над “Лутоном” та спокійна звитяга над “Брайтоном” в минулому турі повинні переконати як вболівальників, так і футболістів у тому, що цей колектив готовий до всього і матч проти “Ліверпуля” за перше місце не повинен стати шоком.

Особисті зустрічі

09.04.23 АПЛ “Ліверпуль” — “Арсенал” 2:2

09.10.22 АПЛ “Арсенал” — “Ліверпуль” 3:2

16.03.22 АПЛ “Арсенал” — “Ліверпуль” 0:2

20.01.22 КАЛ “Арсенал” — “Ліверпуль” 0:2

13.01.22 КАЛ “Ліверпуль” — “Арсенал” 0:0

Цифри та факти

  • В 11 з останніх 13 матчів між “Ліверпулем” та “Арсеналом” на “Енфілді” проходила ставка ТБ 2.5;
  • “Ліверпуль” забив як мінімум 2 голи в 11 з останніх 13 домашніх матчів проти “Арсенала”;
  • “Ліверпуль” непереможний в останніх 13 домашніх матчах проти “Арсенала” в усіх турнірах.

Кадрова ситуація, орієнтовні склади

Шкода, що такі класні протистояння будуть неповноцінними через певні травми, якими страждають обидві команди. “Ліверпуль” не зможе розраховувати на Жоеля Матіпа, Тьяґо Алькантару, Енді Робертсона, Діоґу Жоту, Стефана Байчетича та Алексіса Мак Аллістера.

Кожен з вищеперерахованих гравців на травмі. Також під питанням готовність до цього матчу Раяна Ґравенберха.

Щодо “Арсенала” та проблем, які є у команди Артети, то у них не зможуть зіграти Юрріен Тімбер, Томас Партей, Фабіу Вієйра і Такехіро Томіясу. Під питанням Мохамед Ельнені та Жоржиньо.

“Ліверпуль”, 4-3-3: Аліссон — Александер-Арнолд, Конате, ван Дейк, Цимікас — Собослай, Ендо, Джонс — Салах, Нуньєс, Діас

“Арсенал”, 4-3-3: Рая — Уайт, Саліба, Ґабріел, Зінченко — Едеґор, Райс, Гаверц — Сака, Жезус, Мартінеллі