Манчестер Сіті та Флуміненсе зіграли у фіналі Клубного чемпіонату світу.

Клубний ЧС-2023, фінал

Манчестер Сіті – Флуміненсе – 4:0

Голи: Альварес, 1, 88, Ніно, 27 (аг), Фоден, 72

Для обох команд це був дебютний чемпіонат світу і, відповідно, перший шанс виграти трофей. Манчестер Сіті не міг розраховувати на Холанда та де Брюйне, але знайшлися інші герої.

43-річний кіпер Флуміненсе Фабіу капітулював вже на 40-й секунді. Марсело вкотре нагадав, що завоював свою славу зовсім не завдяки надійній грі в захисті. Легенда Реала бездумно виніс м’яч в центр поля, де його перехопив Аке. Захисник Ман Сіті наважився на дальній удар, який прийняла стійка. Першим на добивання прибіг Альварес і оформив найшвидший гол у фіналах Клубного ЧС.

Найкращий бомбардир бразильців Кано заробив пенальті, але перед цим заліз у офсайд. Цього вчеора фарт явно був не на боці переможця Копа Лібертадорес. Капітан Ніно зрізав у власні ворота простріл Фодена – 2:0.

По перерві жодних натяків на камбек не було. Фоден і Альварес довели справу до розгрому – Ман Сіті забирає п’ятий трофей за рік та дебютний титул клубного чемпіона світу. Приниження довелося пережити і екс-захиснику Шахтаря Марлону, якого випустили на кінцівку.

Єдиною проблемою Гвардіоли може стати травма Родрі. Алекссандер грубо зрубав іспанця, і той покинув поле, тримаючись за підколінне сухожилля. Манчестер ризикує залишитися без трьох ключових гравців на різдвяне божевілля АПЛ.