У п’ятницю, 22 грудня, стартував 17 тур чемпіонату Італії 2023/24.

Чемпіонат Італії. Серія А, 17 тур

Сассуоло – Дженоа – 1:2

Голи: Пінамонті, 28 – Гудмундссон, 64 (пен), Екубан, 87

Емполі – Лаціо – 0:2

Голи: Гендузі, 9, Дзакканьї, 67

Руслан Маліновський вийшов у старті на матч Сассуоло – Дженоа. Господарі на момент початку гри мали триматчеву безвиграшну серію, а “грифони” – 4. Як наслідок, обидві команди перебували неподалік зони вильоту.

Ймовірно, саме це зумовило дуже нервовий характер гри. Багато боротьби, багато зіткнень, мало моментів. Ледь не найкращий шанс бездарно змарнував Екубан, який банально не влучив по м’ячу. На 28-й хвилині рахунок був відкритий. Лор’янте вийшов сам на сам із Мартінесом, але замість удару віддав на Пінамонті. Той тягнув до останнього, проте таки спрямував м’яч у сітку, хоча Дрегушін ледь не врятував у безнадійній ситуації. 1:0 – провал в обороні Дженоа коштував Маліновському і Ко пропущеного м’яча.

До перерви Сассуоло ледь не забив ще раз. Знову розкішно зіграв Лор’янте, який накрутив суперника у штрафному і віддав під удар партнеру. Хосе Мартінес врятував Дженоа. І тут же вперше пробив по воротах Маліновський – дуже невдало. На цьому перший тайм завершився.

По перерві Гудмундссон міг зрівняти, але Консільї парирував удар ісландця. Нарешті класно приклався Маліновський – кіпер Сассуоло з великими труднощами впорався з потужним ударом Руслана. Але минуло кілька секунд, як Дженоа отримала право на пенальті – арбітр після перегляду VAR зафіксував гру рукою і вказав на позначку. До м’яча підійшов Гудмундссон, який без проблем переграв Консільї. 1:1.

Все йшло до нічиєї, але на 87-й хвилині “грифони”вийшли вперед. Ерліч, який “привіз” пенальті, провалився у боротьбі з Екубаном. Форвард Дженоа вийшов віч-на-віч з Консільї та пробив у дальній кут. Передгольовий пас в активі Маліновського, але головна заслуга у переможному взятті воріт належить Гудмундссону (ефектна передача п’ятою) та Екубану. 1:2 – Дженоа перервала 4-матчеву серію без перемог. Підопічні Джилардіно набрали 19 балів і відірвалися від зони вильоту, хоч і залишилися на 14 місці.

Руслан Маліновський був замінений на 90-й хвилині та отримав від Sofa Score оцінку 7,0 – середній бал у команді.

Віктор Коваленко розпочав поєдинок Емполі – Лаціо в запасі. Тосканці після серії невдалих результатів (2 очки в 4-х турах) опустилися в зону вильоту. Римляни, хоч і вийшли в плей-офф ЛЧ, але в Серії А теж не вражають – тільки 1 перемога в 6-ти турах і поточне 11 місце.

Рахунок відкрив Лаціо – на 9-й хвилині Гендузі не без допомоги рикошету вивів гостей уперед. Не надто вдало прийняв м’яч французький півзахисник, проте ніхто з гравців Емполі не зміг завадити завдати удару, який став гольовим. Ще в першому таймі Мауріціо Саррі змушений був робити дві вимушені заміни – Іммобіле та Луїс Альберто отримали травми. На рахунок це не вплинуло – гол Гендузі залишився єдиним до перерви.

На 62-й хвилині з’явився Віктор Коваленко, але забили знову гості. Дзакканьї з кількох метрів заштовхав м’яч у ворота. 0:2 – Лаціо набрав 24 очки і піднявся на 9 місце. Коваленко та його партнери залишилися в зоні вильоту – 18 позиція, 12 балів.