Тренер МФК Прикарпаття Ярослав Марцінків поділився враженнями від виступу своєї команди в осінній частині сезону Першої ліги ПФЛ.

Нагадаємо, що івано-франківці посіли п’яте місце у групі А і пробилися до групи Чемпіонська.

Підсумок сезону

– Задоволені результатами команди, – говорить пан Ярослав. – Все робили для того, щоб фінішувати в топ-5. Початок сезону провалили – три поразки і нічия за чотири тури. Важливо, що змогли досягнути прогресу по ходу змагань. Команда видала серію із одинадцяти матчів без поразок. Ми рухалися від гри до гри і добре, що не програвали, хоча і було п’ять поспіль нічиїх. З тернопільською Нивою та Буковиною втрачали перемоги на останніх хвилинах, але були ігри де фортуна була на нашому боці. Можу згадати матч з Агробізнесом, де вирвали нічию на 90+3 хвилині.

Командний характер

– Протягом всього першого етапу не втрачали віру у власні сили. У нас не було розгубленості навіть коли програвали. Тренерський штаб спокійно аналізував помилки і рухалися спокійно до своєї мети.

Пам’ятний матч

– Мені запам’яталася гра передостаннього туру проти Епіцентру, адже протистояли одній із найкращих команд за якістю гри. У першій половині зустрічі грали не виразно, але змогли забити у роздягальню. Було видно, що команда вміє терпіти і це дуже важливо. Перший тайм проти колективу Нагорняка запам’ятався найбільше. У стратегічному плані це була дуже важлива нічия для нас.

Прогрес гравців

– Не виділяв би когось одного, адже ми насамперед славимося командною грою. Тішимося, що у нас з’явився місцевий воротар Андрій Бобинець, який скористався своїм шансом. Павло Михальчук має всі шанси досягнути прогресу у майбутньому. Безумовно, результативність нашого місцевого вихованця Андрія Хоми не може не радувати. Приємно, коли у твоєму складі грає найкращий бомбардир ліги. Дмитруку та Титову треба бути більш впевненими у власних силах.

Порівняння двох груп

– Вважаю, що наша група А була більш рівною і всі команди були достойними. Кожен міг обіграти кожному, тому для вболівальників це було цікаво. Прохідних ігор майже не було.

Завдання на весну

– Поки не розмовляли про це з керівництвом. Завдання мінімум – покращити своє дев’яте місце, яке команда посіла у минулому сезоні. Будемо боротися за місця з четвертого по восьме.

Плани на міжсезоння

– Команда збирається 25 січня і протягом двох днів проходитимемо медичне обстеження. Пройдемо десятиденний втягуючий збір. Можливо, поїдемо на збір кудись поруч з Івано-Франківськом, але поки що конкретики немає. Потім вже будемо награвати зв’язки, проводити спаринги. Не думаю, що будуть якісь кардинальні зміни. Прагнемо підписати гравця на позицію лівого захисника.

Майбутнє Хоми

– Безумовно, низка клубів цікавиться найкращим бомбардиром Першої ліги, але конкретики поки що немає. Буду тішитися, якщо наш гравець гратиме в УПЛ, але зарано про це говорити.

Пресслужба ПФЛ