Categories: Інше

Стало відомо, скільки в сумі коштують годинники, які Григорій Суркіс хотів вивізти з України

Державна митна служба України повідомила, що працівники Львівської митниці відмовили громадянину України у вивезенні 13 годинників.

У пункті пропуску “Краківець” працівники Львівської митниці не випустили з України 13 годинників із зазначеною вартістю в 35 тис. євро.

У зв’язку із резонансом, якого набула поширена у ЗМІ інформація про спробу вивезення до Польщі 13 годинників повідомляємо, що сьогодні, 22 квітня, при перетині кордону з Республікою Польща громадянин України скористався “червоним коридором” та у своїй декларації зазначив, що переміщує з України 13 годинників вартістю 35 тис. євро.

Посадові особи митниці відмовили громадянинові у вивезенні зазначених речей через невиконання вимог п. 20 ст. 370 Митного кодексу України, а саме:

– переміщення через митний кордон України годинників у кількості більше двох штук із зазначеною вартістю згідно з митною декларацією 35000 євро, які не можуть бути віднесені до особистих речей громадян, а також невиконання п. 3 ст. 371 МКУ, а саме:

– переміщення громадянином через митний кордон України товарів, сумарна фактурна вартість яких перевищує 10 тис. євро без подання відповідних документів, які підтверджують дотримання встановлених заборон та/або обмежень згідно із законами України щодо вивезення (пересилання) товарів за межі митної території України.

Після складання картки відмови у прийнятті митної декларації, громадянин повернувся на територію України і через деякий час заїхав повторно на пункт пропуску, обравши при цьому «зелений коридор», чим засвідчив, що не має речей, які відповідно до закону підлягають обов’язковому декларуванню.

Після проходження прикордонно-митного контролю, в ході якого було проведено огляд транспортного засобу і речей чоловіка і підтверджено відсутність речей, заборонених для вивозу, він виїхав з України», – сказано в повідомленні.

Сапотюк Юрій

Recent Posts

Мічел зробив сміливу заяву про майбутнє Довбика і Циганкова

Головний тренер Жирони Мічел прагне зберегти кістяк команди перед стартом у Лізі чемпіонів.Читати далі

2 хв. ago

Колишнім тренером Шахтаря зацікавилися європейські гранди

Паулу Фонсеку запрошують Мілан, Марсель та Севілья.Читати далі

4 хв. ago

Ігор Пердута: Ворскла зараз у якійсь ямі

Капітан Ворскли Ігор Пердута прокоментував матч 27-го туру УПЛ з Металістом 1925, в якому його…

6 хв. ago

ЗМІ: Відбулись перші серйозні контакти щодо можливого трансферу Судакова в Челсі

До низки потенційних претендентів на Георгія Судакова приєднався ще один гранд.Читати далі

10 хв. ago

Реал – Баварія: призначено арбітрів на матч-відповідь півфіналу Ліги чемпіонів

Реал та Баварія дізналися арбітрів, яких їм призначили на матч-відповідь півфіналу Ліги чемпіонів.Читати далі

13 хв. ago

УПЛ. Дніпро-1 мінімально переміг Кривбас

У понеділок, 6 травня відбувся поєдинок 27-го туру, в якому "Дніпро-1" зустрівся з "Кривбасом". Дніпряни…

18 хв. ago