Мадрид та “Алавес” зіграли нудний матч, у якому взагалі не було стовідсоткових гольових моментів.

Баски почали активніше, але все, що їм вдалося вичавити за 10-15 хвилин на половині поля “Реала”, – це удар Саму в руки Кепі та шанс Реббаха, який зазівався і забув пробити.

У Мадрида ближче до кінця першого тайму пішли стандарти, але без ударів. Також були дві спроби Феде Вальверді здалеку – щільно, проте близько до центру, і Сівера легко їх відбив.

Чому “Реал” не заволодів ігровою перевагою, як завжди? Втома та травми. Поза грою одночасно Карвахаль, Алаба, Мілітао, Менді, Камавінга та Вінісіус – як тут провести потрібну ветеранам ротацію? На кого підмінити Родріго, котрий явно наївся у попередніх матчах?

Ще гірше стало на початку другої половини, коли Начо наступив на ахіл Саму, і отримав пряму червону. Некапітанський вчинок, прямо скажемо.

У меншості “Реал” не розвалився, звісно, але й воротам загрожував лише раз – це Родріго в сольному проході пробив трохи повз дев’ятку. У свою чергу “Алавес” навіть на контратаках скупий на голи – лише 14 у 18 турах, а у позиційний напад баски, як виявилося, взагалі не вміють. Нудятина.

Як же виграв Мадрид? Та вже традиційно на останніх хвилинах ці хлопці вміють творити дива. Зазвичай за них відповідає Беллінгем, але сьогодні плащ супергероя вдягнув Лукас Васкес, який зі своїм зростом примудрився забити головою після кутового.

Такі перемоги називають чемпіонськими – коли все проти тебе, і гра не йде, а результат все одно здобутий. Мадрид йде на Різдво лідером Ла Ліги за додатковими показниками – у них із “Жироною” по 45 очок. У “Алавеса” – 16 балів та 15-е місце.