Сьогодні, 21 грудня 2023 року, суд Європейського союзу оголосив, що ФІФА та УЄФА не мають права накладати санкції на клуби, які хочуть брати участь у Європейській Суперлізі.

Англійська Прем’єр-ліга вже виступила з офіційною заявою, у якій засудила створення нового турніру:

«Сьогоднішнє рішення не підтримує Суперлігу – і Прем’єр-ліга продовжує ВІДХИЛЯТИ будь-яку таку концепцію. Уболівальники мають життєво важливе значення для футболу, і вони неодноразово чітко заявляли про свою опозицію проти змагань, які розривають зв’язок між внутрішнім і європейським футболом. Прем’єр-ліга підтверджує свою відданість чітким принципам відкритого змагання, які лежать в основі успіху внутрішніх і міжнародних клубних змагань. Футбол процвітає завдяки конкурентоспроможності, створеній завдяки системі щорічного підвищення та пониження у класі, щорічній кваліфікації в єврокубки на основі виступів у внутрішніх лігах і кубках, а також давньому суперництву та ритуалам, які пов’язані з тим, що вихідні залишаються днями для футбол національних чемпіонатів».

Видання Reuters повідомляє, що в АПЛ планують карати клуби, які матимуть бажання виступати в Суперлізі. З них будуть знімати 30 очок та штрафувати на 25 мільйонів британських фунтів.