Нападник збірної Бразилії Неймар, який раніше переніс операцію після серйозної травми, не встигне відновитися до турніру.

Видання Globo наводить слова лікаря збірної Родріго Ласмара про те, що лідер “пентакампеонів” ще відновлюється від операції після розриву передньої хрестоподібної зв’язки і меніска лівого коліна. Цю травму Неймар отримав ще в жовтні під час матчу збірної.

“Часу не вистачає, ще занадто рано, немає сенсу йти на непотрібний ризик. Ми очікуємо, що він буде готовий повернутися до початку європейського сезону-2024/2025 року в Європі, на початку серпня. Нам потрібно набратися терпіння. Говорити про повернення раніше, ніж через дев’ять місяців, передчасно”, – зазначив Ласмар.

За словами лікаря, футболіст має отримати стільки часу, скільки необхідно організму для формування цієї зв’язки. Втім, після відновлення Неймар має повернутися на власний високий рівень. Але враховуючи вік футболіста, можна припустити, що Кубок Америки (який він николи ще не вигравав – ред.), так і залишиться для Неймара недосяжним.

Після травми, яку Неймар отримав у грі зі збірною Уругваю, нападника виключили зі складу Аль-Хіляля. За свій новий клуб бразилець встиг зіграти всього п’ять матчів. В них він відзначився одним забитим голом та трьома асистами.