Міжнародна федерація асоціацій професійних футболістів (FIFPRO) відреагувала на рішення ФІФА змінити формат Клубного чемпіонату світу.

Нагадаємо, що турнір триватиме місяць через участь у ньому 32 клубів. Усі матчі відбудуться з 15 червня по 13 липня 2025 року в США.

“Таке рішення ФІФА без вжиття додаткових заходів щодо забезпечення безпеки навантаження на гравців демонструє відсутність уваги до психічного та фізичного здоров’я учасників, а також нехтування їх особистим та сімейним життям, – вважає FIFPRO. – Розширення турніру скоротить час відпочинку та відновлення цих гравців наприкінці сезону. Гравцям доведеться виступати наприкінці 11-місячного сезону з невеликою ймовірністю отримати достатній відпочинок до початку наступного сезону.

У терміновому порядку FIFPRO закликає ФІФА посприяти обговоренню з усіма зацікавленими сторонами питання щодо запровадження базових правил щодо охорони здоров’я та безпеки гравців для підтримки добробуту професійних футболістів”.

Додамо, що від Європи на Клубному ЧС-2025 мають зіграти Манчестер Сіті, Реал, Челсі, Баварія, ПСЖ, Інтер, Бенфіка та Порту.