Ось уже кілька місяців арена футбольного клубу Барселона “Камп Ноу” являє собою величезний будівельний майданчик.

Однак, за повідомленнями ЗМІ, робітники не можуть розраховувати на гідні умови праці.

У червні на “Камп Ноу” почалися роботи з масштабної перебудови стадіону. Тому Барселона проводить домашні матчі на Олімпійському стадіоні, розташованому за кілька кілометрів.

Робітники працюють до сьомого поту, щоб завершити більшу частину робіт до 125-річчя клубу в 2024 році. Каталонська газета El Periodico, однак, розкрила скандальні масштаби жорстокого поводження з робітниками.

Ще у вересні журналістське розслідування виявило численні порушення в забезпеченні безпеки на будівельному майданчику. Тепер з’явилися нові звинувачення, пов’язані з експлуатацією робітників, які працюють на кілька годин більше на тиждень і отримують зарплату нижчу за мінімальну, до того ж нерегулярно.

Деякі працівники турецької компанії Limak, що займається ремонтом, не можуть дозволити собі власне житло. Деякі з них зізналися, що в результаті сплять у кущах, що ростуть поруч зі стадіоном. Після публікації статті редакція отримала офіційне повідомлення з сайту клубу. Керівництво блауграни категорично заперечує ці повідомлення.

“Мова про експлуатацію працівників не йде. Ми суворо дотримуємося правил, як і будівельна компанія. Якби виникла проблема, ми б вжили необхідних заходів”, – наголосила віцепрезидентка клубу Олена Форт.

“Камп Ноу” зможе вмістити до 105 000 глядачів. Вартість реконструкції арени складе півтора мільярда євро.