Валенсія Романа Яремчука у поєдинку 17-го туру чемпіонату Іспанії приймала Барселону. Українець потрапив до стартового складу «кажанів» і відіграв 62 хвилин.

Вже на 2-й хвилині Яремчук мав шанс відзначитися, але його удар з вигідної позиції парирував кіпер Барси. Більше таких моментів у Романа не було, а на 62-й хвилині він був замінений.

У відповідь каталонці забрали м’яч, але моменти створювали не найвищої якості, хоча, в той же час, Левандовський міг оформляти дубль, якби пробивав у ворота і з належною силою.

Набагато цікавіше у каталонців пішло після перерви. Гюндоган продовжував безбожно мазати, а ось де Йонг на 55-й хвилині геніальною передачею розігнав атаку, яка призвела до голу Фелікса з метра – 1:0.

Далі були два шанси Рафіньї, але він або бив не туди, або пасував у натовп; також удар Фелікса заблокували вже на лінії воріт.

А що “Валенсія”? Вона страждала, вичікувала, а потім раптово забила, ймовірно, першим небезпечним ударом у другому таймі – це Уго Гільямон виконав на 5+.

Яремчука на той час на полі не було. Він грав активно, постійно намагався бити по воротах, але водночас відсоток помилок зашкалював. Партнери українця були не особливо класнішими, але якимись зібранішими. В ендшпілі, коли “Барса” ще раз всерйоз насіла на їхні ворота, “Кажани” відбивалися чітко, і навіть якщо дозволяли комусь бити, то лише Феррану Торресу, а це загалом безпечно.

У таблиці нічия “Барси” вивела її на чисте третє місце з 35 очками, але ми розуміємо, що це також шанс “Реалу” та “Жироні” відірватися далі. У “Валенсії” ж 10-те місце та 20 балів.

Чемпіонат Іспанії. Ла Ліга. 17 тур

Валенсія – Барселона – 1:1 (0:0)

Голи: Гільямон (70) – Фелікс (55).