Український хавбек Михайло Мудрик – з’ явився в старті “Челсі” на матч 17-го туру чемпіонату Англії проти “Шеффілд Юнайтед”.

АПЛ, 17-й тур.

Челсі – Шеффілд Юнайтед 2 : 0.

1 – 0. Палмер – 54.

2 – 0. Джексон – 61.

“Челсі”: Петрович — Дісасі, Сілва, Бадіашиль, Колвілл — Кайседо, Ґаллахер — Стерлінг (Броя, 75), Палмер (Маатсен, 90+4), Мудрик (Фернандес, 69) — Джексон (Ґюсто, 90+4)

“Шеффілд Юнайтед”: Фодерінґем — Боґл, Ахмедходжич, Трасті, Лоу — Соуза — Макеті, Хамер (Бен Сліман, 80), Брукс (Осула, 58), Арчер — Макберні (Норвуд, 67)

Попередження: Ґаллахер (52) — Макеті (42), Хамер (63), Лоу (74)

Шеффілд у минулому турі несподівано обіграв Брентфорд, проте залишався на дні таблиці. Челсі також був далекий від великих звершень, сидячи в середині таблиці після двох поразок поспіль. Перший тайм цілком виправдав поганенький стан команд. Суперники на двох видали один удар у площину воріт – Фодерінгем легко піймав дальню спробу Галлахера.

Мудрик двічі вибухнув на лівому фланзі, але не вигадав нормального завершення – удар в небеса і простріл в ноги суперникам. Відпрацювання Михайла в обороні призвели до кумедного епізоду на 34-й хвилині. Вінгер Челсі “осідлав” Брукса, звалився на землю і заробив фол.

Якщо говорити про атаку, то Мудрик розчинився у безідейності господарів, які регулярно добиралися до чужої третини, а потім ставили надто легкі завдання перед обороною Шеффілда. Рахунок 0:0 був абсолютно логічним завершенням одного з найгірших таймів цього сезону АПЛ.

Маурісіо Почеттіно обійшовся без замін у перерві, проте його команда дещо додала обертів. Підхід сильно не змінився – ривки вінгерів і простріли. Один з таких нарешті досягнув цілі. Стерлінг на клаптику обігнав опікуна і викотив ідеальну передачу Палмеру, який не схибив.

Незабаром вихованець Ман Сіті виступив у ролі асистента. Хаотична атака Челсі налякала Фодерінгема, який незграбно відбив м’яч на ногу Палмеру. Коул віддав Джексону на порожні – 2:0.

Мудрик був осторонь результативних дій і першим став жертвою замін Почеттіно. Замість Михайла з’явився Енцо Фернандес. Другий тайм склався для українця дуже погано і понизив оцінку від Sofa Score до 6,4 – найгірша в Челсі.

Нестримний Палмер йшов на гол+2 асисти, якби Броя з 3 метрів не вліпив повз порожні ворота. Тим не менш, лондонці впевнено довели справу до перемоги, набравши 22 очки і піднявшись на десяту сходинку. До зони ЛЧ 13 пунктів.