Прімера. 17-й тур
16 грудня. Валенсія. “Месталья”
“Валенсія” 22:00 “Барселона”
Арбітр: Мігель Анхель Ортіс Аріас
Трансляція: MEGOGO Футбол 1

“Валенсія”

Остання перемога “Валенсії” у Ла Лізі датована 5 листопада; далі у “Лос Чес” 4 осічки при жахливій якості футболу.

Матчі з “Реалом” (1:5), “Сельтою” (0:0), “Жироною” (1:2) та “Хетафе” (0:1) об’єднує те, що команда Рубена Барахи в них взагалі не атакувала, а гостроту створювала лише після помилок суперників. Це не футбол. Навіть самі гравці це розуміють і нервують – звідси й два вилучення минулого туру з “Хетафе”.

У “Валенсії” відмінна домашня статистика – 4 перемоги та всього 2 поразки у 7 матчах, але, знову-таки, це було здобуто раніше. Те, що команда показує з кінця жовтня – це кошмар. Або “Кажани” віднайдуть в собі сміливість, або “Барсу” їм не здолати.

“Барселона”

Тим паче, чого цю “Барсу” боятися? Тиждень тому команда Хаві програла “Жироні” (2:4), а потім отримала ляпас від “Антверпена” (2:3). Нехай той матч нічого не вирішував, але рахунок симптоматичний.

Так-так, у “Барси” кудись поділася гра. Вона з’являється епізодично – як, наприклад, у матчі з “Атлетіко” (1:0) двотижневої давності. Набагато частіше все навпаки. Також видно проблеми з формою у Левандовського; багато помиляються фланги; контрпресинг пішов разом із Бускетсом. Підсумок? “Барса” забила менше, ніж Більбао, і пропустила більше за “Лас-Пальмас”.

ЗМІ вже нагнітають, що з нового сезону команду очолить Мічел, а доти можливий варіант з Рафою Маркесом в ролі в.о. У Валенсії Хаві або покаже, що впливає на гравців, або наблизить себе до відставки.

“Валенсія” – “Барселона”: статистика особистих зустрічей

В останні роки “Валенсія” була зручним суперником для “Барси”. Наприклад, минулого сезону каталонці двічі перемогли “Кажанів” – 1:0 вдома та 1:0 на виїзді.

Остання нічия у протистоянні була зафіксована у грудні 2020-го (2:2); остання перемога “Валенсії” – у січні 2020-го (2:0).

Орієнтовні склади

Гаві та тер Штеген вилетіли надовго, і це болючі втрати для “Барси”. Травма Іньїго Мартінеса не така важлива.

У “Валенсії” ситуація не краща – травмований капітан Хосе Гая, а центрбек Габріел Пауліста та центрхав Хаві Герра відбувають дискваліфікації. Рівноцінних замін цій трійці немає. Роман Яремчук? Його чекаємо лише на заміну. Уго Дуро, як і раніше, сильніший за українця.

“Валенсія”: Мамардашвілі – Коррея, Озкачар, Москера, Гасьоровський – Фульк’є, Діахабі, Пепелу, Фран Перес – Дуро, Дієго Лопес

“Барселона”: Пенья – Канселу, Кунде, Араухо, Бальде – Педрі, де Йонг, Гюндоган – Рафінья, Левандовський, Ферран Торрес