Португальські вболівальники чекали на впевнену перемогу від “Порту” у матчі з “Шахтарем”. Місцеві фанати фактично не переживали з приводу цієї гри, бо були впевнені в силі “драконів”.

Швидкий гол у виконанні Галено (на 9-й хвилині) лише підтвердив їхні очікування. А ось результативний удар Сікана викликав справжню бурю в Португалії, оскільки лайнсмен на той момент підняв прапорець, чим заплутав захисників. Також фанати “драконів” вважають, що реакція арбітра на справедливі обурення “Порту” була надмірною – дві жовті картки, одна з яких була показана запасному воротареві, а друга – головному тренеру. Тому одна з головних тем була погана робота бригади арбітрів. Але все ж таки найбільше розмов про майбутнє жеребкування та можливих суперників “Порту”.

Mendonca: Дивний матч. Перемога є абсолютно заслуженою, але пропустити так багато голів від “Шахтаря” – це тривожний сигнал для Консейсау. Три голи від “Шахтаря” – це перебір. У наступному раунді вже не буде таких слабких суперників, а оборона – слабке місце команди цього сезону.

Orelio: Відмінна перемога та важливий результат у фінансовому плані для “Порту”. Якби не погана оборона, можна було б сказати, що це ідеальний результат для нашої команди. Тепер чекаємо на жеребкування і віримо в те, що наступного року “Порту” гратиме ще краще.

FCP76: Мене більше засмучує, що “Порту” двічі програв “Барселоні”, яка за наш рахунок посіла перше місце в групі і потенційно може отримати легших суперників. Дивно, але ця “Барселона” примудрилася програти “Шахтарю”, а тепер і “Антверпену”. Можливо, це говорить про те, що гравці “Порту” мають певний страх перед грандами.

Faial: Незважаючи на допомогу від румунських арбітрів, “Шахтар” був надто слабким, щоб реально претендувати на перемогу та друге місце у цій групі. Перший гол був дивний, другий безглуздий, і лише третій вони забили нормально. “Порту” є над чим працювати, але перемога була заслуженою.

Castelo: Не хочу говорити про те, чи правильний забив гол “Шахтар”. Офсайду справді не було, але просто хочу нагадати про те, що сталося. Лайнсмен піднімає прапорець, коли він не мав цього робити, головний показав, що треба зупинити гру, але українці продовжили грати та забили гол. Запитання скоріше в тому, чи можна зараховувати гол, якщо головний арбітр уже зупинив гру?

Friselo: Якби цей гол вплинув на результат і допоміг “Шахтарю” виграти, то це був би скандал. На щастя, “Порту” швидко прийшов до тями і здобув впевнену перемогу. Але все ж таки неприємний осад залишився. Так, треба грати до кінця, але арбітр усіх заплутав своїм безглуздим рішенням.

Walter: Багато хто пише про помилку гравців “Порту”, але я хочу нагадати протокол дій арбітрів у таких моментах. Головний має дати дограти епізод, а лайнсмен піднімає прапорець вже після того, як закінчився епізод. Крім того, головний суддя підніс свисток до рота і подав сигнал. Низька кваліфікація арбітрів могла вплинути на результат матчу.

Batista: Не можу сказати, що я був у захваті від гри “Порту”. Перемога є перемога і зараз це найважливіше. Але пропустити три голи від “Шахтаря”? Не знаю, як на мене, це говорить про великі проблеми в обороні. Та й 5 голів в атаці було забито завдяки жахливим помилкам українців.

Edilson: У нас була сильна та рівна група. Навіть “Антверпен” був не такий безнадійний, як про це кажуть. Подивіться на підсумкові таблиці груп у Лізі чемпіонів. У “Шахтаря” 9 очок та третє місце. У ПСЖ, “Копенгагена” по 8 очок і друге місце. У ПСВ 9. В іншій групі українці могли б посісти друге місце та вийти до наступного раунду.

Lurdes: Помічник арбітра підняв прапорець. За правилами потрібно продовжувати гру, але й головний спочатку дав сигнал зупинити гру, чим заплутав захисників “Порту”. Дуже дивне рішення бригади арбітрів, яке має навчити нашу команду завжди грати до кінця. Потрібно було вибити м’яч, а потім уже висувати претензії до арбітрів.

Salmos: Прикро, що “Порту” набирає 12 очок і посідає друге місце. Тепер із добрих варіантів у наступному раунді є лише “Реал Сосьєдад” і, можливо, “Боруссія”. Усі інші команди – це надто складні суперники для “Порту”. Особливо, якщо гратимемо так, як проти “Барселони”.

Villagras: “Шахтар” – це найкращий клуб із найгірших у Лізі чемпіонів. Тому що він набрав 9 очок, але зайняв лише третє місце. Тому не варто недооцінювати важливість перемоги у сьогоднішньому матчі. “Шахтар” – це не гранд європейського футболу, але й далеко не аутсайдер. Тож дві перемоги над таким суперником – це добрий результат.

Azul: Ви сміятиметеся, але сьогодні “Бенфіка” гарантувала собі місце на клубному чемпіонаті світу у 2025 році. Гарантувала завдяки перемозі “Порту” над “Шахтарем”. А заразом ми остаточно позбавили українців шансів потрапити на цей турнір. Така ось несподівана допомога принциповому супернику.

Humbero: Судячи з останніх ігор “Барселони”, вона вилетить за 1/8 від будь-якого суперника. Навіть якщо це буде умовний ПСВ. Шкода, що ми не змогли посісти перше місце у групі, бо “Порту” явно був найкращою командою.

Faray: На щастя, помилка лайнсмена зрештою ніяк не вплинула на результат. Команда тільки розлютилася і вирішила довести, що “Порту” має грати у 1/8 фіналу Ліги чемпіонів, а не “Шахтар”. Особливо це приємно на тлі результатів “Бенфіки”, яка провалилася в Лізі чемпіонів.

Pinto: Дивно, але факт. За одним із показників “Шахтар” найкращий клуб на груповому етапі. Маю на увазі, що це найсильніша команда з усіх, які посіли треті місця у своїх групах. Найсильніша з тих, хто не вийшов до наступного раунду. У “Шахтаря” 9 очок. У “Ланса” та “Мілана” по 8. У решти не більше 6! Ті, хто сміялися з “Порту” і казали, що у нас слабка група. Що ви тепер скажете?

Calado: “Шахтар” не мав жодних шансів на перемогу. Вони пропустили швидкий гол, після якого всім стало зрозуміло. Той дивний гол Сікана ніяк не допоміг їм, зате розлютив “Порту”, який до останнього не зупинявся і біг в атаку, щоб забивати ще й ще.

Flavio: Я хотів би поговорити про інше. Лайнсмен зробив очевидну помилку, тому що він не повинен був піднімати прапорець до закінчення епізоду. Він це чомусь зробив, хоч на повторі було видно, що офсайду не було. Маю на увазі, що епізод не такий простий для лайнсмена. Але річ навіть не в цьому. Арбітр помилився, чим розлютив гравців і тренерський штаб “Порту”. Скільки разів ви чули, щоб після таких епізодів судді підійшли до команди та вибачилися? Ні, натомість рефері вирішив карати всіх жовтими картками. Арбітр – це не робот, він може помилятися. Але якщо він не визнає своїх помилок, а починає показувати, що він головний герой матчу, то це викликає огиду.

Guilindo: Я помітив, що останнім часом арбітри роблять просто жахливі помилки. Не лише у Лізі чемпіонів, а й на рівні збірних, у чемпіонатах. Навіть VAR не завжди допомагає. Я проти насильства і того, щоб бити арбітрів, але якщо рефері не почнуть нормально працювати, то така ситуація, яка сталася в Туреччині, може невдовзі повторитися в іншій країні.

Amadeu: Перед матчем багато експертів говорили про те, що атака – це слабке місце “Шахтаря”. Як це часто буває, їхні прогнози не справдилися. Лише 8 команд забили більше голів, аніж українці. А у такій групі, як “Боруссія”, “Мілан”, ПСЖ та “Ньюкасл” усі команди забили менше 10 голів. Як і у групі “Бенфіки”. Тому безглуздо називати “Шахтар” слабкою командою, а нашу групу прохідною.