У середу, 13 грудня, пройшли останні матчі групового етапу в історії Ліги чемпіонів, так як з наступного сезону головний клубний турнір буде проводитися за реформованою системою.

За підсумками восьми поєдинків стали відомі усі учасники 1/8 фіналу ЛЧ – Шахтар, нажаль, там не зіграє.

Група Е

Атлетіко – Лаціо – 2:0

Мадридці зуміли зберігти свою першу сходинку у групі, яку посіли вперше з сезону 2016/17. Допоміг їм в цьому швидкий гол Антуана Грізманна та красивому пострілу Самуеля Ліно у дев’ятку.

Голи: Грізманн (6′), Ліно (51′)

Селтік – Феєноорд – 2:1

Шотландська команда не дивлячись на те, що вже не мала жодних турнірних перспектив, доставила великих проблем підопічним Арне Слота. Більш того, колектив Брендана Роджерса здобув свою єдину перемогу у групі.

Голи: Луїс Пальма (пенальті – 33′), Густав Лагербьєлке (90+1′) – Янкуба Мінтех (82′)

Група F

Боруссія Дортмунд – ПСЖ – 1:1

Для виходу у наступний раунд Ліги чемпіонів паризькій команді у Німеччині потрібно було не програти і сподіватися на те, що у паралельній зустрічі Ньюкасл не обіграє Мілан. Все склалося майже ідеально і весною ПСЖ зіграє у ЛЧ.

Голи: Карім Адеємі (51′) – Воррен Заїр-Емері (56′)

Ньюкасл – Мілан – 1:2

Ці команди напряму боролися за те, щоб весною зіграти у єврокубках і перемогу у цьому двобої отримав італійський клуб. Мілан зіграє у Лізі Європи, а Ньюкасл припинив свою участь у європейських турнірах в цьому сезоні.

Голи: Жоелінтон (33′) – Крістіан Пулішич (59′), Самуель Чуквезе (84′)

Група G

Црвена Звєзда – Манчестер Сіті – 2:3

Команда Хосепа Гвардіола навіть незважаючи на солідну ротацію у складі зуміла здобути шосту поспіль перемогу у цьому сезоні ЛЧ. Окрім них цього досяг лише Реал Мадрид з Андрієм Луніним у складі.

Голи: Ін-Бом Хванг (76′), Александар Катай (90+1′) – Майка Хемілтон (19′), Оскар Бобб (62′), Калвін Філліпс (пенальті – 85′)

РБ Лейпциг – Янг Бойз – 2:1

Німецький колектив раніше вже забезпечив собі вихід до 1/8 з другого місця, а в цій грі підтвердив заслуженість такого результату. Перемогу команді Марко Розе принесли Беньямін Шешко та Еміль Форсберг.

Голи: Шешко (51′), Форсберг (56′), – Ебріма Коллей (53′)

Група Н

Порту – Шахтар – 5:3

Голи: Вандерсон Галено (9′, 43′), Мехді Таремі (62′), Пепе (76′), Чіко Консейсау (82′) – Данило Сікан (29′), Стефен Еустакьо (автогол – 73′), Егіналду (88′)

Антверпен – Барселона – 3:2

Каталонці вже забезпечили собі вихід до 1/8, тому у Бельгії випустили ротований склад і поплатилися за це поразкою. Команда Хаві вдруге програла у цій ЛЧ.

Голи: Артур Веремерен (2′), Вінсент Янссен (56′), Джордж Іленіхена (90+3′) – Ферран Торрес (35′), Марк Гію (90+1′)