“Челсі” планує укладати 8-річні контракти, незважаючи на рішення клубів АПЛ.

Раніше стало відомо, що 15 із 20 клубів АПЛ, включно з “Челсі”, проголосували за обмеження амортизації трансферів до 5 років.

Як пише The Telegraph, під час зустрічі представників клубів “Челсі” вперто наполягав на тому, що планує укладати восьмирічні контракти, незважаючи на те, що клуби Прем’єр-ліги проголосували за закриття лазівки, яка давала їм змогу розподіляти трансферні виплати на термін понад п’ять років. Розуміючи, що голосування пройде успішно, “Челсі” приєднався до них і став одним із клубів, які проголосували за закриття лазівки, але їхня спроба скасувати результати голосування заднім числом провалилася.

Клуби, як і раніше, зможуть укладати контракти на термін понад п’ять років, але амортизація розподілятиметься лише на перші п’ять років контракту – відповідно до рішення УЄФА, ухваленого влітку. Це означає, що більше немає ніякої фінансової вигоди в наданні гравцям восьмирічних контрактів замість п’яти, але “Челсі” дотримується своєї лінії і збирається продовжити підписувати гравців, яких у клубі називають “елітними” молодими талантами, на тривалий термін.

У “Челсі” переконані, що для клубу немає загрози порушення правил фінансового фейр-плей. Джерела в “Челсі” повідомляють, що клуб відповідним чином підготувався до зміни правил амортизації в АПЛ. Це частково пояснює, чому “сині” погодилися з результатами голосування і підтримали обмеження амортизації трансферів до 5 років.