Донецький клуб вирішив розпочати співпрацю з клубами Арабського світу.

Шахтар планує вийти на ринок Саудівської Аравії, аби отримати фінансову підтримку, необхідну для повноцінного функціонування клубу, повідомляє Bloomberg.

За інформацією джерела, генеральний директор “гірників” Сергій Палкін залучив женевську консалтингову фірму LTT Sports, яка має своє відділення у Джидді (другому за чисельністю населення місті країни), для обговорення угод з саудівськими клубами.

Завдання Шахтаря – вигідні трансфери гравців та організація виставкових матчів у наступному сезоні. Окрім того, планується співпраця на рівні академій (вже досягнуті домовленості з Аль-Таавон, який нині йде у турнірній таблиці чемпіонату Саудівської Аравії на четвертій сходинці).

Нагадаємо, після початку російсько-української війни у 2014 році Шахтар змушений був покинути Донбас-Арену, а згодом декілька разів міняти місце дислокації. Фінансові втрати від COVID-19 доповнились “правилом ФІФА для легіонерів з УПЛ”, через яке донеччани втратили левову частку доходів від можливого продажу своїх гравців.