Прімера. 16-й тур
10 грудня. Барселона. “Олімпійський”
“Барселона” 22:00 “Жирона”
Арбітр: Ісідро Діас де Мера Ескудерос
Трансляція: MEGOGO Футбол 1

“Барселона”

“Барсу” багато критикують за якість футболу, але вона не відпускає “Реал” далеко, а ще вперше за три роки вийшла до плей-оф Ліги чемпіонів. Тобто, з результатами все непогано.

А тиждень тому “Блауграна” ще й гру видала класну, розчавивши “Атлетіко” (1:0). Левандовський, як і раніше, “мертвий”, але забігав Жоау Фелікс і одужали Педрі з де Йонгом. Ця трійця дала команді якість, якої не вистачало у жовтні-листопаді, коли у старті вимушено виходили Ромеу та Фермін.

“Жирона” зіткнеться з цим, і їй буде непросто. Крім того, за “Барсу” зіграє фактор свого поля, де вона виграла 10 матчів із 11, поступившись лише “Реалу” (1:2). Ну, і ще зазначимо, що поки суперник місив грязь у Кубку, “Барса” відпочивала та готувалася до дербі у тижневому циклі.

“Жирона”

А що “Жирона”? Вона у четвер намучилася на полі “Оріуели”, але вихід пари основних гравців вкупі з відмінною формою Стуані дозволили перевернути гру – 5:2.

До цього 37-річний Стуані витягнув для своїх гру Прімери проти “Валенсії” (2:1). А ще раніше “Жирона” таки оступилася вдома з “Атлетіком” (1:1). Складний відрізок; кожен матч – суща битва. І все тому, що на команду Мічела почали налаштовуватись, як на “Реал” чи “Барсу”.

Можливо, на “Монжуїку” “Жироні” буде простіше, адже тиск буде сильнішим на суперника. Крім того, Циганков, Довбик, Савіо, Алейш Гарсія цього сезону виграли 8 гостьових матчів і жодного разу не програли. І ще у “Жирони” найкраща атака у лізі (34 голи). Мінуси? Неідеальний захист (18 пропущених) та невеликий спад форми. Місяць-два тому команда Мічела виглядала свіжішою.

“Барселона” – “Жирона”: статистика особистих зустрічей

Минулого сезону “Жирона” не перемогла на “Камп Ноу” лише через жадібність Кастельяноса (0:0), а вдома поступилася мінімально 0:1.

Крім того, жиронцям вдалося зачепитися за нічию 2:2 на полі “Барси” у вересні 2018-го. Тобто, дербі в контексті їхнього протистояння – не пустий звук.

Орієнтовні склади

У “Барси” надовго з травмою спини вибув тер Штеген – і це дуже серйозно. Його дублер Іньякі Пенья далекий від ідеалу. Також до літа лікуватиметься Гаві, а Іньїго Мартінес вийде не раніше початку січня.

Щодо “Жирони”, то тут реальна втрата одна, але дуже суттєва – двожильний півзахисник Янхель Еррера.

“Барселона”: Пенья – Кунде, Араухо, Крістенсен, Канселу – Педрі, де Йонг, Гюндоган – Рафінья, Левандовський, Фелікс

“Жирона”: Гассаніга – Ерік Гарсія, Давід Лопес, Блінд – Коуто, Алейш Гарсія, Мартін, Гутьєррес – Циганков, Довбик, Савіо