Англійська Прем’єр-ліга. 16-й тур.
10 грудня. 16:00. Ліверпуль. “Ґудісон Парк”
Головний суддя: Майкл Олівер (Англія)
Трансляція: Setanta Sports

“Евертон”

Ще до того, як з ліверпульського клубу зняли 10 очок, вони показували достойний футбол і були в середині турнірної таблиці, але після покарання вони дійсно стали іншим звіром. Це можна пов’язувати з психологічним підйомом команди, але не слід забувати про роботу Шона Дайча, який вивів клуб з дуже темного місця і зробив з цієї команди справжніх бійців, що готові виконувати навіть дуже непрості завдання.

У четвер “іриски” розгромили “Ньюкасл” і цей результат став гучною заявою про амбіції. Вони нарешті покинули зону вильоту. До цього була звитяга над “Ноттінґем Форест” (0:1), а також поразки проти “Манчестер Юнайтед” (0:3), втім проти манкуніанців хлопці Дайча показали себе достойно, незважаючи на результат.

Ще раніше була перемога над “Крістал Пелас” та бойова нічия з “Брайтоном”. Команда знайшла себе і знаходиться в чудовій формі, особливо в контексті зустрічі з “Челсі”, який є уособленням нестабільності.

“Челсі”

Підопічні Маурісіо Почеттіно провели частково ганебний матч проти “Манчестер Юнайтед”, адже склалось враження, що вони навіть не намагались щось показати на “Олд Траффорд” і просто змирились зі своєю долею ще до матчу. І це був матч проти не менш кризового суперника, ніж вони самі. Після того матчу у вболівальників “синіх” було чимало питань до команди та головного тренера, свою думку вони виразили гучними свистами в бік своїх улюбленців.

І дійсно, минулого тижня лондонці у непростому матчі, де вони весь другий тайм провели у меншості, вирвали перемогу у “Брайтона”, але до цього була ще одна ганьба, на цей раз на “Сент-Джеймс Парк”, де господарі стадіону розбили їх з рахунком 4:1.

Але ж у всіх було зовсім інше враження та очікування після двох впевнених матчів проти “Манчестер Сіті” та “Тоттенгема”, де “сині” здобули 4 очки. Молодість майже напевно дорівнює нестабільності, склад “синіх” ілюструє цю закономірність краще, ніж будь-хто інший. Тепер у них по графіку міцні “іриски” на виїзді і дана зустріч не обіцяє нічого хорошого настільки пасивній та м’якотілій команді аргентинського спеціаліста.

Особисті зустрічі

18.03.23 АПЛ “Челсі” — “Евертон” 2:2

06.08.22 АПЛ “Евертон” — “Челсі” 0:1

01.05.22 АПЛ “Евертон” — “Челсі” 1:0

16.12.21 АПЛ “Челсі” — “Евертон” 1:1

08.03.21 АПЛ “Челсі” — “Евертон” 2:0

Цифри та факти

  • В останніх 5 матчах “Челсі” в рамках Прем’єр-ліги проходила ставка ТБ 2.5;
  • У 5 з останніх 6 домашніх матчів “Евертона” проти “Челсі” проходила ставка ТМ 2.5;
  • У 5 з останніх 6 матчів “Астон Вілли” в Прем’єр-лізі проходила ставка ТБ 2.5;
  • “Челсі пропускав як мінімум 2 голи у 6 з останніх 7 матчів Прем’єр-ліги.

Кадрова ситуація, орієнтовні склади

Незважаючи на хорошу форму команди Шона Дайча, у неї все ж є проблеми з травмами і на всіх виконавців наставник розраховувати не може. У лазареті продовжують перебувати Деле Аллі та Андре Ґомеш, недоступний і Джеймс Ґарнер. Під питанням участь у зустрічі Домініка Калверта-Льюїна, Амаду Онана та Шеймуса Коулмана, втім тренер підтвердив, що майже напевно вони будуть готові.

Щодо проблем Почеттіно, то там нічого нового, з лазарету повернувся лише Ноні Мадуеке. Це означає, що як і раніше, недоступні Уеслі Фофана, Бен Чілуелл, Карні Чуквуемека, Трево Чалоба, Ромео Лавія та Леслі Уґочукву.

На прес-конференції наставник “синіх” не відкинув варіант, при якому Крістофер Нкунку та Ромео Лавія можуть з’явитись у заявці на матч, втім це дуже малоймовірно, вони продовжують відновлюватись від своїх пошкоджень.

“Евертон”, 4-4-1-1: Пікфорд — Паттерсон, Тарковскі, Брентуейт, Миколенко — Гаррісон, Янґ, Ґуйє, Макніл — Дукуре — Калверт-Льюїн

“Челсі”, 4-2-3-1: Санчес — Дісасі, Сілва, Бадіашиль, Колвілл — Кайседо, Фернандес — Палмер, Ґаллахер, Стерлінг — Джексон