Президент «Звягеля» Дмитро Костюк прокоментував інформацію про інтерес клубів УПЛ до півзахисника команди Дениса Ндукве.

«Справді, декілька команд Прем‘єр-ліги цікавляться Денисом. І ні, я не здивований таким інтересом з УПЛ до гравця Другої ліги.

Якщо пригадаєте, ще після матчу першого туру чемпіонату проти «Ниви» (Вінниця) 4 місяці тому я говорив, що однією з цілей клубу я бачу розвиток Дениса до рівня гравця УПЛ.

Я бачив і бачу в ньому, як і в інших гравцях команди, потенціал для гри серед еліти українського футболу. Наш клуб надає всі можливості для професійного розвитку гравців.

Коли ми підписували Дениса після його гри за київську «Чайку», він не мав стільки голів на професійному рівні, а сьогодні він – з відривом кращий бомбардир і Другої ліги зокрема, і всього українського футболу загалом. Денис заслуговує грати в УПЛ.

Де може опинитися Ндукве? Не в іншому клубі Другої ліги і не в клубі Першої ліги. Або УПЛ, або «Звягель». Серед клубів, які проявляють інтерес, є ті, що боряться за єврокубки.

Особисто мені хотілось би, щоб Денис залишився на Житомирщині і допоміг «Поліссю» стати чемпіоном України. Я вже говорив раніше, що ще під час літніх зборів рекомендував Геннадію Буткевичу придивитися до Дениса. До речі, не тільки до нього.

Для «Звягеля» це питання величезного престижу і предмету для гордості, якщо наші гравці гратимуть у вищій лізі, а тим паче в такому амбітному клубі ще й з нашого рідного регіону, за успіх якого вболіває вся Житомиршина», – сказав Костюк.

У листопаді була інформація про інтерес до гравця з боку «Дніпра-1».

Денис виступає за «Звягель» з липня цього року. Його контракт з клубом чинний до літа 2025-го. Протягом кар’єри він грав також за «Чайку», «Металіст 1925» та «Краматорськ».

Цього сезону він забив 16 м’ячів у 19 матчах за «Звягель». З 15 голами він є найкращим бомбардиром Другої ліги. Повна статистика 23-річного українця тут.

«Звягель» наразі посідає 1-шу сходинку в турнірній таблиці Другої ліги з 40 очками в 16 матчах, випереджаючи ЮКСА за додатковими показниками.