Англійська Прем’єр-ліга, 16 тур
9 грудня, 17:00. “Олд Траффорд” (Манчестер)
Головний арбітр: Пітер Бенкс
Пряма трансляція: Setanta Sports

Манчестер Юнайтед

Не зважаючи на загальну кризу, “манкуніанці” трохи налагодили справи в рамках чемпіонату Англії. За останні пять матчів АПЛ вони перемогли у чотирьох. Єдиною невдачею є поєдинок проти “Ньюкасла”, датований 2 грудня. “Сороки” забили лише один гол у ворота Онани, однак могли і більше. Ту зустріч підопічні найкращого тренера АПЛ у листопаді тен Хага повністю провалили.

Але через кілька днів після “Ньюкасла” МЮ на “Олд Траффорд” зіграли з “Челсі”. Це був один із найкращих (якщо не найкращий) матч “манкуніанців” у цьому сезоні. В тому числі це зумовлено рівнем “пенсіонерів”, але майже 30 ударів за поєдинок і xG (очікувані голи) більше чотирьох – рідкісні гості у статистиці “червоних дияволів”. Перемога дала змогу закріпитися “Юнайтед” на шостому місці всього у трьох очках від чинного чемпіона “Манчестер Сіті”.

Кадри господарів

Лазарет МЮ все ще переповнений. Там перебувають відразу шестеро гравців, котрі явно б не завадили тен Хагу. Еріксен, Каземіро, Варан, Маласія, Мартінес, Маунт поки не готові грати. А Санчо досі непотрібен нідерландському наставнику.

 Борнмут

“Вишеньки” теж потроху вибираються з кризи. Особливо це стосується результатів у останніх матчах. За крайні чотири поєдинки в АПЛ “Борнмут” набрав більше очок (10), ніж за попередні 11 зустрічей (6). Наразі команда іде на 15 місці з пристойним відривом від зони вильоту. Все-таки призначення іспанця Іраоли позитивно вплинуло на команду.

Відразу три суперника з останніх чотирьох перебували вище у турнірній таблиці. Чудовою була перемога над “Ньюкаслом”, котрий до стартового свистка явно був фаворитом. Трішки не вистачило до трьох очок у зустрічі з “Астон Віллою”: лише гол Воткінса на 90 хвилині врятував один заліковий пункт для бірмінгемців. Виїзна перемога проти поточного прямого конкурента “Крістал Пелас” також багато вартує. Не варто забувати також той факт, що в усіх цих поєдинках по 90 хвилин провів Ілля Забарний, а у двох з них “Борнмут” не пропустив.

Кадри гостей

До речі про Забарного. У його пасиві три жовті карточки у цьому сезоні АПЛ, тож поки він не під загрозою дискваліфікації (потрібно п’ять). Однак втрати у Іраоли все одно є. Наразі заліковують травми Ааронс, Фредерікс, Скотт, Келлі та літній новачок Адамс.

Останні п’ять матчів Манчестер Юнайтед та Борнмута

Останні п’ять зустрічей господарів

06.12. Манчестер Юнайтед – Челсі 2:1 (АПЛ)

02.12. Ньюкасл Юнайтед – Манчестер Юнайтед 1:0 (АПЛ)

29.11. Галатасарай – Манчестер Юнайтед 3:3 (ЛЧ)

26.11. Евертон – Манчестер Юнайтед 0:3 (АПЛ)

11.11. Манчестер Юнайтед – Лутон 1:0 (АПЛ)

Останні п’ять зустрічей гостей

06.12. Крістал Пелас – Борнмут 0:2 (АПЛ)

03.12. Борнмут – Астон Вілла 2:2 (АПЛ)

25.11. Шеффілд Юнайтед – Борнмут 1:3 (АПЛ)

11.11. Борнмут – Ньюкасл Юнайтед 2:0 (АПЛ)

04.11. Манчестер Сіті – Борнмут 6:1 (АПЛ)

Останні п’ять особистих зустрічей між командами

20.05.23. Борнмут – Манчестер Юнайтед 0:1 (АПЛ)

03.01.23. Манчестер Юнайтед – Борнмут 3:0 (АПЛ)

04.07.20. Манчестер Юнайтед – Борнмут 5:2 (АПЛ)

02.11.19. Борнмут – Манчестер Юнайтед 1:0 (АПЛ)

30.12.18. Манчестер Юнайтед – Борнмут 4:1 (АПЛ)