У чотирьох матчах листопада місяця лауреат ПФЛ та сайту Український футбол відзначився п’ятьма голами. Загалом десять голів, два асисти, кілька так званих «других» і «третіх» асистів ‒ словом, Богдан Семенець є лідером атак Чайки із Київської області.

Вигравши минулого сезону з бузівською Нивою Другу лігу, цей досвідчений нападник скучив за статусом основного. В Чайці він його отримав.

Для пресслужби ПФЛ Богдан Семенець проаналізував виступи Чайки в осінній частині сезону, а також розповів про плани на міжсезоння.

– Для мене подібне визнання є неочікуваним, – зізнався Семенець. – Але я просто роблю свою роботу, допомагаю команді як і кожен із гравців Чайки. А кого визнавати найкращим, то це вже робота інших людей – експертів, журналістів, вболівальників.

– Чайка пішла на зимову паузу на четвертому місці. Задовільний результат чи сподівалися на краще?

– Безумовно, прагнули у кожному матчі вигравати, але на жаль, не все нам вдалося. Проти ЮКСА суперник нас покарав за власні помилки, але маємо, що маємо. Важливо зробити правильні висновки і рухатися далі. Могли зіграти краще, але це не найгірший результат. Вся основна боротьба ще попереду. Подивимося у таблицю вже наприкінці сезону. Все у наших руках.

Минулий сезон взагалі мав стати для Чайки історичним, але, на жаль, не змогли підвищитися у класі. Вважаю, що команді просто не пощастило. Зараз зробимо все, щоб після завершення цього чемпіонату все ж вийти до Першої ліги.

– Для вашої команди цей місяць був не надто вдалим, адже два матчі програли. Що сталося у матчі з Карпатами-2?

– Той матч не можна було назвати футболом. За таких погодних умов неможливо комбінувати. Це було навіть більше схоже на регбі. Боротьба, боротьба та ще раз боротьба. На жаль, на початку зустрічі свої моменти не реалізували і за це нас покарав суперник. Це був матч до першого голу, адже на газоні стояла вода, м’яч не котився. За рахунок характеру львів’яни набрали три очки. Напевно, вони більше хотіли виграти.

– Особисто для вас листопад був продуктивним – п’ять голів. Можливо, навіть жалкуєте, що осіння частина сезону завершилася, адже перебуваєте в оптимальній формі?

– На жаль, півтора місяці не міг забити, але нарешті наприкінці року мене прорвало. Сподіваюся, що навесні продовжу забивати і приносити користь команді. Намагатимуся підійти у хорошій формі до весняної частини сезону.

– Чайка закрила 2023 рік матчем з Реал Фармою, де здобула мінімальну перемогу з вашим голом. Прагнули реабілітуватися за дві поспіль поразки?

– У матчі першого кола проти одеситів налаштовувалися на перемогу, але не змогли досягнути свого. Тоді був просто не наш день. У домашньому матчі умови були не футбольні, але нам не було куди відступати, адже вже і так чимало очок втратили. Проявили характер і досягнули свого.

– Розуміли, що інший результат крім перемоги буде невдалим, адже одесити далеко не в найкращій формі?

– Не можу сказати, що суперник зіграв погано. Вони якісно оборонялися, але швидкий забитий гол безумовно допоміг нам. У другій половині зустрічі одесити суттєво додали в активності, але все ж таки змогли втримати перемогу.

‒ На ваше четверте місце на проміжному етапі це не впливало – надто відірвалися від переслідувачів, та й Дружбу не вдалося наздогнати…

‒ Зате скоротили розрив. А взагалі, це лише половина дистанції. Наша команда виходила й на перше місце. Та й проти конкурентів у боротьбі за вищі місця виглядали гідно, забрали в них немало очок. Весна все покаже.

– Наскільки ви задоволені якістю гри команди в осінній частині сезону? Особисто до себе немає претензій чи могли краще?

– У більшості матчів ми грали непогано, але були й провальні ігри. Межі досконалості не існує, тому намагатимемося досягнути прогресу під час міжсезоння. Вважаю, що наша щоденна робота має принести свої плоди. Чайка заслуговує на підвищення у класі. Нам дещо не вистачає кадрового потенціалу, але результату все ж досягаємо.

– В невдалому старті є й ваша вина?

– До себе завжди є претензії. Більше місяця навіть моментів не було, тому варто працювати ще більш старанно. Хочеться приносити користь команді, але не завжди це вдається.

– Можна сказати, що травма Емере все ж далася взнаки?

– Безумовно, Антоній важливий гравець для нашої команди, але незамінних немає. У нас є своя структура гри, якої намагаємося притримуватися. Кожен гравець знає, що йому роботи у тій чи іншій ситуації. У нас є футболісти, які можуть гідно замінити лідерів.

– Чайка – ваш сьомий професіональний клуб. Як тут працюється?

– Гарний колектив – приємно зі всіма працювати, і з тренерами, і з гравцями, і зі співробітниками клубу. Також відзначу чудові умови для тренувань. На жаль, власної бази у Чайки немає, але керівництво робить все, що в їхніх силах.

– Наскільки суттєвою повинна бути робота клубу на трансферному ринку під час міжсезоння?

– Це питання до тренерського штабу. Безумовно, для конкуренції варто, щоб було по декілька рівноцінних гравців на кожній позиції. Лише у конкуренції можна прогресувати і досягати результату.

– Які плани на міжсезоння та на відпустку?

– Можливо, перед Новим роком зберемося на декілька днів. В січні вже роздадуть план індивідуальних занять. Знаю, що у 20-х числах січня розпочнемо підготовку до весняної частини сезону. Поки відпочиваємо після складного року.

Пресслужба ПФЛ