Здобувши третю перемогу в чотирьох останніх матчах, “Евертон” вискочив із зони вильоту в АПЛ, навіть попри 10-очковий штраф за порушення ФФП!

У 15-му турі Прем’єр-Ліги “іриски” рознесли “Ньюкасл”, який перед тим провів вельми енерговитратну гру проти “Манчестер Юнайтед” (саме від манкуніанців, до речі, “Евертон” зазнав єдиної поразки в п’яти останніх поєдинках). Коуч “сорок” Едді Гау, безумовно, може поскаржитися на те, що в нього немає дюжини гравців, викошених травмами та дискваліфікаціями, йому доводиться задіяти молодь, і з мінімальною ротацією, та ще й проти серйозних суперників, доводиться грати четвертий матч за дванадцять днів.

Тому немає нічого дивного в тому, що “Ньюкасл” на “Гудісон Парку” і створив менше за господарів, і вистачило гостей на сімдесят п’ять хвилин – а потім ветеранистий кіпер Мартін Дубравка тричі виймав м’яч із сітки.

Український захисник “Евертона” Віталій Миколенко провів повний матч, і гри команді точно не зіпсував: 43 дотики до м’яча, 96% точності передач (24 з 25), по одному виносу та перехопленню, заробив один фол та зробив одне вдале обведення, з негативу – шість втрат м’яча (жодного вдалого кросу з трьох, один невдалий лонгбол із п’яти), та лише дві з шести виграних дуелей, а також двічі фолив. SofaScore за гру поставила Віталію добротну “сімку”, трохи нижче його дії оцінив WhoScored – у 6.8 бала. Начебто й непогано, але інші гравці “Евертона”, включно із запасними, від цього статпорталу отримали вищі оцінки (а першою зіркою матчу став Дуайт МакНіл, який оформив “гол+пас”).