У 15-му турі АПЛ Челсі на виїзді поступився Манчестер Юнайтед.

АПЛ. 15-й тур

Манчестер Юнайтед – Челсі – 2:1

Гол: Мактомінай, 19, 69 – Палмер, 45

Нереалізований пенальті: Фернандеш, 9

Михайло Мудрик з’явився у стартовому складі лондонського клубу. Челсі міг пропускати вже на 9-й хвилині. Енцо Фернандес “привіз” пенальті, грубо наступивши на ногу Антоні у власному штрафному. Виконувати 11-метровий взявся Бруну Ферандеш, але відверто невдало вдарив по м’ячу – Санчес зумів парирувати.

“Червоні дияволи” таки вийшли вперед на екваторі першого тайму. Гарначо в карній зоні прострелив на Магвайра – удар Харрі заблокував Кукурелья, але м’яч зрикошетив до Мактоміная. Скотт поцілив у “шістку” воріт “синіх”. Невдовзі Мудрик міг відновити паритет, але влучив у стійку.

В другій половині тайму Мудрик знову мав блискучий шанс забивати. Колвілл видав вертикальний пас на Михайла, українець прорвався у карну зону МЮ і намагався поцілити у “шістку”, але м’яч просвистів повз стійку.

Однак до перерви Мудрик таки встиг записати своє їм’я до протоколу. Українець пасом знайшов Палмера на підступах до штрафного суперника, той змістився в центр і більярдним ударом відновив статус-кво.

Одразу по перерві Мудрик мав ще одну нагоду проявити себе. Вінгер навісив з кутового, Джеймс головою скинув на дальню стійку, де Джексон пробив над поперечкою.

На екваторі другого тайму підопічні Еріка Тен Хага знову вийшли вперед. Гарначо подав на дальню штангу, а Мактомінай замкнув і оформив дубль. Другий у цьому сезоні АПЛ. Загалом в активі шотландського хавбека тепер 5 голів у поточній кампанії.

Мудрик відіграв 77 хвилин. За цей час українець награв на 0, 31 очікуваних голів, віддав 9 з 13 точних пасів (69%), заблокував 1 удар, раз поцілив у стійку, здійснив 1 успішну спробу дриблінгу і 7 разів втратив володіння м’ячем.

2:1 – ця перемога дозволяє МЮ впритул підібратися до зони єврокубків – 6-а сходинка, 27 очок. Челсі залишається на 10-му щаблі (19 залікових балів). Лідирує в АПЛ Арсенал, маючи 36 пунктів.