Захисник Агробізнеса Роман Білий підсумував першу частину сезону, а також розповів про очікування від виступів у групі «Чемпіонська».

Підсумки року

– По-перше, хочеться подякувати Збройним силам України за те, що в такий складний час ми маємо зможу жити та займатися улюбленою справою, – говорить Роман. – Щодо осінньої частини сезону, то ми задоволені. Варто не забувати, що влітку команду зібрали з нуля. Враховуючи, що колектив новий, Агробізнес зумів виконати завдання та вийти до Чемпіонської групи. Третє місце в групі «А» – дуже хороший результат. А наступного року вирішуватимемо ще вищі завдання.

Комбінаційний футбол

– Хочу відзначити, що ми не граємо у звичайний футбол бий-біжи. Тренерський штаб поставив нам хороший комбінаційний футбол, через короткі передачі ми виходимо з оборони в атаку. Вважаю, завдяки тому, що від самого початку Агробізнес відшліфовував цей стиль гри, команді вдалося здобути чудовий результат.

Неочікуваний результат

– Якби у червні нам сказали, що завершимо осінню частину на третьому місці, усі, звичайно, були б приємно здивованими. В нинішній складний час показати такий результат – це дуже добре. Так, більшість гравців прийшли до команди з аматорського рівня і були якісь побоювання, переживання. Але ми з хлопцями розуміли, що можемо грати в гідний футбол. І в товариських матчах перед стартом сезону було видно, що Агробізнес – конкурентоспроможна команда. Фінішувати третіми для нас, певна річ, неочікувано, проте це заслужено.

Пам’ятні матчі

– Пригадую складний матч проти Поділля в Хмельницькому. Ми перемогли 1:0 на дуже важкому полі. Було багато боротьби і наша команда виявилася сильнішою. Мені також запам’ятався матч із Нивою з Бузової на старті другого кола. Я тоді не грав, але я помітив хороше бойове налаштування хлопців на гру. Агробізнес хотів взяти реванш у Ниви за поразку в стартовому турі. Тоді на виїзді ми поступились незаслужено, адже добре себе показали.
Важливим для команди був матч проти Буковини. Ми використали тоді свої моменти, забили тричі у ворота суперника та гарантували собі участь у чемпіонському раунді.

Стиль Чижевського

– Хочу насамперед подякувати Олександру Арсенійовичу за довіру. Говорячи про його стиль футболу, подобається те, що ми граємо в короткий пас при виході в атаку. Це сучасний стиль футболу, який притаманний багатьом відомим командам. Від нас також вимагається велика праця, викладання на максимум на тренуваннях.

Очікування від весни

– Зараз головне для хлопців та тренерів – відпочити та набратися нових сил. Після відпустки маємо пройти хороші збори та закласти фундамент для боротьби. Які очікування? Гадаю, будуть цікаві матчі з суперниками високого рівня. З групи «Б» вийшли бойові команди. Далі буде видно, хто який футбол покаже навесні і в кого які шанси вийти в УПЛ.

Пресслужба ПФЛ за матеріалами Kamp-Sport