У 15-му турі АПЛ лідер чемпіонату – лондонський “Арсенал” Мікеля Артети, який залишив на “банці” Олександра Зінченка – неждано-негадано ледь не спіткнувся на рівному місці!

З “Лутоном” на виїзді – хоча “каноніри” володіли відчутною ігровою перевагою, завдавши майже два з половиною десятки ударів, майже десяток – у площину воріт, та напрацювавши майже на три очікувані голи за xG-метриками. Однак “Арсенал” підвів кіпер Давид Рая, який припустився двох результативних помилок: після стандарту, та пропустивши м’яча під собою після удару Росса Барклі з меж штрафного майданчика.

По ходу матчу “каноніри” вигравали 1:0 і 2:1, потім поступалися 2:3, Кай Гавертц досить швидко відновив паритет, а на шостій компенсованій хвилині “Арсенал” вирвав перемогу – Олександр Зінченко, який з’явився на 64-й хвилині, подав останній стандарт, а потім обігрався з Мартіном Едегором, який м’яко навісив у штрафний майданчик, звідки Деклан Райс головою підрізав м’яч впритул із правою стійкою – 3:4!

Божевільний матч, в якому Райя став головним невдахою, а головною зіркою – Габріель Жезус, з “гол+пас”, який отримав трохи менше “дев’ятки”! Високо оцінили і лідера “Лутона” Росса Барклі, і ударне тріо “канонірів” Райс-Едегор-Сака. А ось гру Зінченка, незважаючи на фактично вирішальний передгольовий пас, статпортал WhoScored оцінив вкрай скромно – у 6.4 бала, хоча це більше, ніж у Якуба Ківіора (тож із заміною поляка на українця Мікель Артета швидше вгадав). На півбала більше Зінченко отримав від SofaScore – за 26 ігрових хвилин Олександр виграв два єдиноборства з двох і віддав 26 точних передач з 29 (90% точності).