Categories: Інше

Буряк – про критику Маркевича на адресу Динамо: Його думка не цікава ні керівництву, ні тренерам, ні вболівальникам

Легенда київського Динамо Леонід Буряк відповів на нещодавні слова Мирона Маркевича щодо “біло-синіх”.

“Відзначу єднання в українській футбольній сім’ї. Гравці, які виступають у закордонних клубах, поповнюють благодійні фонди – за це їм велике спасибі. Динамо та Шахтар проводять благодійні матчі на різних стадіонах Європи. І нехай проведення цих ігор не завжди збігається з планами головних тренерів, вони чудово розуміють, що такі зустрічі необхідні, і допомагають поповнювати благодійні фонди нашої країни. Наприклад, матч у Варшаві між Легією та Динамо зібрав на трибунах стадіону аж 18 тисяч польських та українських уболівальників!

На жаль, не у всіх наших функціонерів є прагнення єднання української футбольної сім’ї в цей складний час. Це я про Мирона Маркевича. Після завершення досить активної кар’єри тренера він почав працювати у Федерації футболу України. Мені незрозуміло, чому Мирон Богданович так ставиться до київського Динамо, за першої ж нагоди, навіть у нинішній нелегкий час, намагається “уколоти”, “зачепити” київський клуб.

Чи не краще йому всі свої зусилля зараз направити на нашу національну збірну, на яку 1 червня чекає складне випробування – матч плей-офф відбору на ЧС-2022 зі збірною Шотландії? Тим більше, у нашої головної команди країни проблем поки що не бракує…

Якщо Мирону Богдановичу чомусь не подобається Динамо, його тренувальний процес, його наставники та керівництво клубу, моя порада – не дивитись ігри за участю киян, просто вимикати телевізор. А свої поради, побажання та критичні стріли він може залишити при собі. Нехай береже свою нервову систему, адже його думка не цікава ні керівництву клубу, ні тренерам, ні вболівальникам “біло-синіх”. Динамо і без нього знає, що і коли йому робити, і його підказок не потребує.

Краще направте, Мироне Богдановичу, свою невгамовну енергію на те, як відродити колишню популярність Карпат, Металіста, Дніпра – клубів, в яких ви працювали, і які покинули нашу вітчизняну Прем’єр-лігу або взагалі зникли з футбольної карти. Адже президенти цих клубів – Петро Димінський, Олександр Ярославський, Ігор Коломойський – створювали вам, головному тренеру, всі умови для плідної роботи. А де зараз бразильці Марлос та Жуніор Мораєс, які отримали українське громадянство, чому свого часу ви активно сприяли?

В українському футболі і так дуже багато проблем, якими міг би зайнятися цей фахівець. Було б у нього бажання цим займатися, а не розганяти “зраду” і шукати “підводне каміння” там, де їх апріорі бути не може”, – зазначив Буряк у інтерв’ю Обозреватель.

Підлісний Артем

Recent Posts

Форварду Олександрії зробили операцію: джерело повідомило терміни відновлення

Травма, отримана 25-річним форвардом Олександрії Андрієм Кулаковим у матчі УПЛ проти Колоса, виявилася досить серйозною.…

10 години ago

Mирон Маркевич: Незадоволений орендованими, особливо Аріельсоном

7-й тур в групі «Чемпіонська» Першої ліги стартував поєдинком в Сумах, де «Карпати» не змогли…

10 години ago

ЗМІ: Найближчим часом Брюгге та Валенсія зустрінуться, щоб остаточно ухвалити рішення щодо Яремчука

Нападник Валенсії та збірної України Роман Яремчук досі не знає, за яку команду буде грати…

10 години ago

Гравці Динамо ночуватимуть на базі перед матчем з Колосом

Динамо активно готується до матчу 27-го туру чемпіонату України проти Колоса, а Олександр Шовковський вже…

10 години ago

УЄФА офіційно ухвалив зміни регламенту Євро-2024

Збірна України та інші команди-учасниці зможуть взяти на Євро-2024 більше гравців.Читати далі

10 години ago

УЄФА назвав найкращого гравця тижня у Лізі чемпіонів

Крайнього нападника мадридського "Реалу" Вінісіуса Жуніора визнано найкращим гравцем тижня в Лізі чемпіонів. Про це…

11 години ago