*⚡️Оперативна інформація ЗСУ станом на 06.00: терор Херсонщини, збільшення поранених росіян та обстріли Харкова

 ▪️ рашисти почали розміщувати поранених солдатів у поліклініці Балаклеї, адже шпиталь для російських військових у будівлі місцевої музичної школи переповнений. Це свідчить про значне зростання поранених та проблеми з їх подальшою медичною евакуацією.

▪️ росіяни продовжують часткове блокування та обстріли Харкова.

▪️ На Херсонщині загарбники планують організувати примусову мобілізацію населення на війну з Україною. Одночасно, окупанти поставили за мету повністю припинити гуманітарну підтримку області з боку української влади. Продовжується терор населення.

▪️ у селі Золота Балка Херсонської області окупанти провели збори з місцевим населенням, де заявили, що “зелених коридорів” більше не буде, людям заборонили залишати населений пункт. росіяни погрожують, що у разі обстрілу їхніх позицій ЗСУ, загарбники почнуть обстріл людей.

▪️ На Донецькому і Таврійському напрямках противник здійснює артилерійські обстріли вздовж всієї лінії зіткнення. На Південнобузькому напрямку ворог веде обстріли позицій наших військ.

▪️ ЗСУ уразили чотири повітряні цілі: три безпілотних літальних апарати та одну крилату ракету.

▪️ На території Донецької та Луганської областей за добу відбито дев’ять атак ворога, знищено танк, десять одиниць броньованої та дві одиниці автомобільної техніки, одну артилерійську систему, дві одиниці спеціальної інженерної техніки, зенітно-ракетний комплекс і ворожий склад з боєприпасами.