“Шахтар” здійснив заміну тренера посеред сезону, але поки що це не вберігає “гірників” від проблем в УПЛ. В останніх двох турах “Шахтар” не перемагав.

УПЛ, 16-й тур.

Шахтар Донецьк – Металіст 1925 Харків 2 : 0.

1 – 0. Зубков – 59.

2 – 0. Криськів – 78-пен.

Шахтар очікувано захопив ініціативу з перших хвилин, проте до небезпечних моментів справа не доходила. Удар Криськів на 11-й хвилині прийшовся прямо у воротаря, а далі особливо моментів біля воріт Сидоренка складно пригадати. Харків’яни вибудували щільний захист, майже забувши про контратаки.

Металіст 1925 вперше пробив по воротах Різника на 37-й хвилині, але удар Арі пройшов над поперечкою. Зубков перед перервою непогано пробив, але для Сидоренка удар був дуже простим.

Пушіч на другий тайм не випустив Невертона – його замінив інший бразилець, Егіналдо. Вінгер одразу створив момент для Зубкова, але з його ударом під поперечку впорався Сидоренко. “Гірники” мали ще кілька нагод, але Бондаренку та Сікану забракло влучності. Пізніше Артем після шикарної передачі Криськіва не зміг перекинути Сидоренка.

А на 59-й хвилині Шахтар нарешті забив. Бондаренко розрізав пасом увесь захист Металіста 1925, а Зубков уникнув офсайда. Олександр зумів ще й прибрати захисника та покотити у дальній кут. Після цього темп значно знизився, адже Шахтар мав перевагу. “Гірники” забили другий м’яч на 78-й хвилині – Криськів заробив пенальті, і сам його реалізував.

Назарина міг зробити рахунок розгромним: Зубков вивів Єгора на ударну позицію, а той намагався перекинути воротаря – трохи неточно. Опорник майже одразу міг забити справжню красу, але його потужний удар прийняла на себе поперечка. В підсумку, фінальний свисток арбітра зафіксував перемогу Шахтаря з рахунком 2:0.