Мадридський Реал в рамках матчу 15-го туру Ла Ліги 2023/24 здобув перемогу над Гранадою (2:0).

Реалу у домашньому матчі проти Гранади була потрібна тільки перемога, адже Жирона за кілька годин до цього повернула лідерство у Ла Лізі. Завдання виглядало простим – андалусійці не виграли жодного з 11-ти останніх поєдинків, зазнавши 7 поразок. Тим не менш, “насриди” не так давно ледь не прибили Барселону, тож розслаблятись Мадрид не мав права.

Андрій Лунін вийшов у основному складі. Вже у наступному турі він, ймовірно, розпочне на лаві запасних, так як Кепа встиг відновитись – Карло Анчелотті просто дав йому час набрати форму до гри з Бетісом. На жаль, шанс вразити публіку черговою порцією сейвів українець не отримав, адже Гранада не завдала жодного удару по воротах.

Наш земляк майже не помилявся при передачах, однак їх було дуже мало. На третині поля Реала команди провели всього 12% ігрового часу, тож здебільшого м’яч розкидували польові футболісти.

Мадридці теж особливо оберти не підіймали. До 25-ї хвилини пригадується тільки вривання Вальверде на правий край штрафного з прострілом на дальню стійку – Родріго трішечки не встиг на замикання. На 26-й же господарі відкрили рахунок. Кроос віддав розрізний пас на Діаса, а той реалізував вихід віч-на-віч. 1:0!

Наприкінці другого тайму Браїм міг додати до голу ще й асист. Передача п’яткою пройшла поміж ніг захиснику, а Джуж прийняв її та з лівого краю штрафного пробив у дальній кут – поруч зі стійкою! Ще за хвилину Джуда збив голкіпер, але пенальті не призначили, а Хоселу в компенсований час примудрився “промазати” з п’яти метрів (щоправда, він перебував у офсайді).

У роздягальню команди відправились за нулів на табло. В другому таймі Реал продовжив працювати у неквапливому темпі, однак Гранада все одно не огризалась. Зрештою, домінування “вершкових” вилилась у гол на 57-й хвилині. Діас увірвався на лівий край штрафного і покотив під удар Беллінгему, той пробив метрів з семи, а голкіпер виконав блискучий сейв – втім, Родріго опинився на добиванні. 2:0.

До кінця другого тайму Реал організував всього один момент. На 74-й хвилині Вальверде влетів у карний майданчик, отримав закидання від Беллінгема й другим дотиком пробив у голкіпера. Більшого мадридці не створили.

Фінальний свисток зафіксував спокійну перемогу “королівського клубу”. Підопічні Карло Анчелотті повернули лідерство у Прімері, хоча за очками у Реала йде з Жироною на рівних. У обох колективів по 38 залікових балів у активі