“Олександрія” хотіла б бути у турнірній таблиці на місці “Кривбаса”, але це тільки мрії. В реальності ж потрібно було просто спробувати стримати одного з лідерів чемпіонату.

УПЛ, 16-й тур.

Кривбас Кривий Ріг – Олександрія 2 : 1.

0 – 1. Шулянський – 31.

1 – 1. Пое – 79.

2 – 1. Бізімана – 84.

“Кривбас”: Кліщук, Понеділок, Безкоровайний, Стецьков, Дибанго, Кузик (По, 74), Бізімана, Ілич, Кожушко, Задерака (Блізніченко, 46), Дебелко (Приходько, 64)

“Олександрія”: Єрмаков, Кравченко, Савченко, Сігєєв, Кулаков (Погорілий, 61), Шулянський (Білошевський, 46, Кулаковський, 88), Плакса (Мартинюк, 73), Джевані (Микитишин, 61), Копина, Шостак, Смирний

Команди розташовувались на різних полюсах таблиці. Кривбас йшов на третій сходинці, а Олександрія заклопотана боротьбою за виживання. У Руслана Ротаня ще й було чимало кадрових проблем – мінус 7 гравців.

Кривбас відразу заволодів ініціативою, але до гострих моментів доходило рідко. Олександрія зробила ставку на стандарти. Смирний замикав навіс з кутового – поперечка. У відповідь Дібанго розкішним пасом вивів Кожушка на рандеву з кіпером, проте найкращий бомбардир Кривбаса пробив дуже невдало.

Олександрія відкрила рахунок на 30-й хвилині. Кривбас на подачі кутового надто затиснувся у власний штрафний, залишивши купу простору на підборі. Удар Плакси заблокували, а от гармата Шулянського залетіла в сітку.

Кривбас очікувано пішов на штурм у другій половині. Єрмаков і компанія довго трималися, але під завісу зустрічі “тріснули”. Камбек господарів розпочав Жан По. Юрій Вернидуб випустив івуарійця на заміну, і той за 4 хвилини віддячив більярдним дальнім ударом. Татарков мав перевершити цю красу, якби поперечка не прийняла його божевільну дугу зі ще більшої відстані.

Перемогу Кривбасу приніс інший легіонер. Джихад Бізімана у хаосі карного майданчика примудрився знайти щілинку між Єрмаковим і захисниками Олександрії, які летіли страхувати на лінії. 2:1 – криворжіці за додатковими показниками вискочили на першу сходинку, чекаючи матчу СК Дніпро-1. Олександрія залишається у зоні перехідних матчів.