Сьогодні відбувся матч в межах 15-го туру чемпіонату Іспанії – “Жирона” — “Валенсія”. Статистика останніх п’яти особистих зустрічей була на користь “Валенсії”: три перемоги, у “Жирони” дві. Нагадаємо, у цих двох командах грають українці. Роман Яремчук — “Валенсія”, Довбик і Циганков у “Жироні”.

Ла Ліга, 15-й тур.

Жирона – Валенсія 2 : 1.

0 – 1. Дуро – 57.

1 – 1. Стуані – 83.

2 – 1. Стуані – 88.

“Жирона”: Гассаніга – Ерік Гарсія, Давід Лопес (Стуані, 75), Блінд, Гутьєррес – Еррера (Торре, 13, Коуто, 81), Алейш Гарсія, Мартін – Циганков, Довбик, Савіо

“Валенсія”: Мамардашвілі – Коррея, Москера, Пауліста, Гасьоровський (Васкес, 89) – Фульк’є (Амалла, 84), Пепелу, Герра, Фран Перес (Діахабі, 67) – Дієго Лопес (Канос, 84), Дуро (Яремчук, 84)

Попередження: Блінд, 36, Коуто, 42 – Гасьоровський, 61, Дуро, 77

Наставник каталонців Мічел випустив на зустріч проти Валенсії бойовий склад з Артемом Довбиком та Віктором Циганковим, який пропускав гру в минулому турі. А Роман Яремчук розпочав матч на лаві запасних.

З перших секунд обидві команди почали демонструвати інтенсивну та вертикальну гру. Перший небезпечний момент у воріт Валенсії виник вже на першій хвилині. Довбик отримав м’яч на фланзі, протащив його до штрафного майданчика і потужно пробив. Невдало. Утім, якби Артем і влучив у ворота, гол би скасували через офсайд.

На початку першого тайму більшість атак каталонців проходили саме через фланг Віктора Циганкова. Українець класно комбінував з партнерами, але м’яч не доходив до нападників. Валенсія досить добре захищалася. На 10 хвилині Мічелу довелося скористатися заміною Янхель Еррера на рівному місці отримав пошкодження і покинув поле. Замість нього з’явився Пабло Торре.

Попри перевагу у володінні Жирони “кажани” зуміли створити кілька моментів. Найнебезпечніший був на 21 хвилині Фран Перес класно увійшов у штрафний, правда пробив вище воріт. Жирона продовжувала шукати підходи й можливості пройти низький блок Валенсії. На 39 хвилині каталонці заробили право на штрафний удар. При подачі арбітри розгледіли офсайд у Циганкова.

На 41 хвилині у Довбика виник класний момент забити. Врятував Валенсію сейвом Мамардашвілі. Але знову арбітри помітили офсайд в українського нападника, який став третім для Артема у цій грі. За перший тайм Жирона не змогла ні разу влучити у площину воріт суперника.

По перерві каталонці включили турбо режим і ще активніше почали тиснути на Валенсію. На 53 хвилині вперше команда Мічела влучила в площину. А через невеликий проміжок часу Жирона привезла сама гол. Давід Лопес не правильно оцінив ситуацію, коли партнер віддавав пас назад, а Уго Дуро скористався моментом. Голкіпер Гассаніга вийшов далеко з воріт і нападник “кажанів” без труднощів закинув м’яч у сітку.

Жирона з новою силою розпочала тиснути на Валенсію, а гості старанно оборонялися, не залишаючи простору каталонцям. Це тільки підсвітило проблеми команди Мічела, якій важко грати з клубами, що не ведуть боротьбу за центр поля.

На 75 хвилині наставник Жирони пішов ва-банк, знявши центрального захисника і випустивши Стуані. А потім з’явився на полі і Коуто. Заміни Мічела змінили хід зустрічі. Відігратися вдалося після чергової подачі у штрафний майданчик з флангу від Коуто. Довбик пролетів повз, а Стуані “заніс” м’яч у сітку.

Під кінець основного часу Жирона перевернула гру. І знову героями епізоду стали Коуто та Стуані. Перший потужно пробив, а другий випередив захисника. 2:1! Гол, правда, записали на оборонця Валенсії. На цьому каталонці не зупинилася. Чергова атака закінчилась взяттям воріт. Циганков віддав на хід Порту, який протягнув м’яч у штрафну і зробив пас на Савіо. Але арбітри розгледіли офсайд. На 84 хвилині на полі з’явився Роман Яремчук у “кажанів”. Змінити хід зустрічі у українця нагоди не було.