Герой 17-го туру у Другій лізі Вадим Сидун поділився враженнями від яскравої перемоги Карпат-2 над Чайкою у далекому 17 турі, а також наголосив на амбітних цілях, які ставить перед собою.

– Безумовно, для мене як молодого футболіста приємне визнання найкращим гравцем туру, – зізнався 18-річний гравець Карпат-2. – Перемога у почесній номінації є додатковим стимулом для подальших звершень.

– До попереднього туру ваша команда не могла виграти з вересня – шість матчів поспіль. У чому на вашу думку основні причини такої тривалої серії без перемог?

– Мені складно пояснити причини цих невдач. Напевно, на таку нестабільність вплинула відсутність досвіду. У нас молода команда, яка робить лише свої перші кроки у професіональному футболі. Розберемо всі свої помилки під час міжсезоння. Чомусь у нас краще виходило грати на виїзді. Намагатимемося вже навесні більш якісно грати у домашніх матчах.

– Перед грою з Чайкою ви не були фаворитами. Напевно, це вам і допомогло, адже грали розкуто?

– Ми завжди намагаємося грати агресивно, з позиції сили. Не у всіх матчах виходить проявити свої найкращі якості, але структури гри прагнемо дотримуватися.

– У цьому матчі не брав участь Фетько, який є головним бомбардиром вашої команди. Які зміни були зроблені тренерський штабом у тактиці, якщо враховувати цю втрату?

– Безумовно, для нас це суттєва втрата, але у футболі незамінних гравців немає. Варто відзначити Віталія Катрича, який здорово зіграв на новій для себе позиції. Чудово, що у нашій команді є такі універсальні гравці.

– Господарі активно розпочали гру, але ви гідно витримали стартовий натиск. Розуміли, що суперник гратиме саме так?

– Варто відзначити погодні умови, через які не зовсім вдавалося грати у звичний для себе футбол. Якість газону була не найкраща, але нам вдалося адаптуватися і поступово перехопили ініціативу. Надважлива перемога для нас, яка ще раз довела, що Карпати-2 можуть грати проти фаворитів з позиції сили.

– На 25-й хвилині після розіграшу штрафного ви першим опинилися на добиванні і відкрили рахунок. З огляду на характер матчу це був один із ключових епізодів?

– Не можу сказати, що цей епізод вирішив долю матчу, але гол додав нам впевненості у власних силах. Могли після цього грати за рахунок швидкого виходу в атаку.

– На початку другого тайму після вашої передачі вихід один на один реалізував Абрамчук. Награна комбінація?

– Не став би виділяти свою передачу, а відзначу партнера, який зіграв холоднокровно. Ми намагаємося грати різноманітно, використовувати вільні зони. Саме цю комбінацію я б не називав награною.

– У компенсований час після ще одного вашого асисту відзначився Скороход. Швидкі атаки один із головних козирів Карпат-2?

– Дійсно, ми завжди намагаємося скористатися своїми швидкісними даними. Проти нашої команди захисникам суперників грати непросто, адже постійно змінюємо позиції, граємо варіативно.

– Завдяки перемозі над Чайкою ваша команда вийшла на дев’яте місце із 20 очками в активі. З огляду на молодий склад, це пристойний результат чи хотілося більшого?

– Ми могли набрати більше залікових пунктів. Свій потенціал не вдалося розкрити. У нас амбітна команда, яка навесні намагатиметься перемагати у кожному матчі. Вважаю, що Карпатам-2 під силу перемогти будь-якого суперника у Другій лізі.

– Наскільки складно було адаптуватися до дорослого футболу?Скільки часу для цього знадобилося?

– Протягом двох років грав на рівні чемпіонату області. Цей досвід допоміг мені швидше адаптуватися до професіонального футбол. Було непросто, але з кожним матчем відчував прогрес. Від моменту дебюту серед професіоналів найбільше запам’яталися свої результативні дії.

– Пригадайте свої перші кроки у футболі? Хто був вашим першим тренером?

– Починав займатися футболом у ФЦ Ковель, де моїм першим тренером був Віктор Володимирович Романчук. Дякую своєму першому тренеру за неоціненні знання, які допомагають мені і зараз.

– Під керівництвом яких спеціалістів займалися в академії?

– Моїми тренерами були: Віктор Олександрович Сквіра, Василь Олександрович Поляновський та Володимир Несторович Вільчинський. Це дуже кваліфіковані спеціалісти, які вміють розкривати потенціал у молоді. Дякую їм за корисні знання та допомогу.

– Присутність у команді досвідчених гравців допомагає? Напевно, тренуватися з такими зірками як Кожанов одне задоволення?

– Безумовно, досвідчені гравці відіграють суттєве значення у нашій молодій команді, адже у них можна багато чому повчитися. Кожанов допомагає нам, його поради корисні для нас.

– Можливо, у вас були пропозиції від інших клубів? Чи не бачите себе ніде крім Карпат?

– Зараз навіть не думаю про інші клуби. Карпати – це все, що мені потрібно. Намагатимуся максимально проявити себе у рідному клубі. Сподіваюся, що зможу принести користь Карпатам.

– Гра за основу Карпат є вашою основною метою наразі? Бачите у собі сили для цього, адже конкуренція шалена?

– На даний момент це головне завдання для мене. Зроблю все, щоб проявити себе в першій команді Карпат. Намагатимуся закріпитися у Карпатах. Вважаю, що у мене для цього є все. Працюватиму ще більше для досягнення своєї мети.