Прімера. 15-й тур
2 грудня. Жирона. “Монтіліві”
“Жирона” 15:00 “Валенсія”
Арбітр: Хав’єр Іглесіас Вільянуева
Трансляція: MEGOGO Футбол 1

“Жирона”

“Жирона” виграла 11 матчів Ла Ліги з 14, але минулого туру не впоралася з “Атлетіком” (1:1). Циганков відкрив рахунок, та брати Вільямс створювали надто багато гостроти, і один із моментів Іньякі реалізував.

Чи стане ця осічка початком падіння результатів “Жирони”? Чи казка продовжиться? Матч із “Валенсією” дивитимуться і в Мадриді, і в Барселоні, і тиск на “Жирону” гарантовано.

Чи готова вона до нього? Одне ясно – вона буде готова краще, якщо зіграє Артем Довбик, але поки шанси 50 на 50. Ну, а в усьому іншому чекаємо від команди Мічела її звичного футболу – флангових атак, гострих стандартів та проблем у тилу. “Валенсія” з її контргрою стилістично незручна для каталонців, а Дуро щонайменше вдвічі швидший за Блінда.

“Валенсія”

Поки “Жирона” тримається нарівні з “Реалом” і думає про високе, “Валенсія” радіє місцю у середині таблиці. Це краще, ніж торішній 16-й рядок.

Рубен Бараха збудував типового середняка – він відбивається числом, багато бігає, контратакує. Результати, як і належить, середні – 5 перемог, 5 поразок, 4 нічиї. Футбол “Валенсії” максимально простий, але ефективний з грандами. Вони перемагали “Севілью” (2:1) і навіть “Атлетіко” (3:0).

Що насторожує? Ідейна криза, що намітилася у листопаді. Почалося з неймовірно нудної перемоги над “Алавесом” (1:0), потім 1:5 з “Реалом” і, нарешті, останні 0:0 із “Сельтою” взагалі без ударів у площину воріт. Якщо так зіграти з “Жироною”, то можна отримати 0:5 навіть без Довбика.

“Жирона” – “Валенсія”: статистика особистих зустрічей

Минулого сезону команди обмінялися мінімальними домашніми перемогами з рахунком 1:0.

Крім того, “Валенсія” виграла 3 із 4 матчів у “Жирони” під час першої каденції каталонців в еліті у 2017-19 роках.

Орієнтовні склади

Щодо “Жирони” – усі погляди спрямовані на Довбика, який уже тренується, але, за словами Мічела, він “ще не знає, чи буде Артем готовий на 100%”.

У “Валенсії” проблеми зі здоров’ям лише у Андре Алмейди, але й він зберігає шанси вийти на поле. Щодо Романа Яремчука – він вчисту програє конкуренцію Дуро і раніше 70-ї хвилини його на полі не чекаємо.

“Жирона”: Гассаніга – Арнау, Ерік Гарсія, Блінд, Гутьєррес – Циганков, Еррера, Алейш Гарсія, Савіо – Мартін – Стуані

“Валенсія”: Мамардашвілі – Коррея, Москера, Пауліста, Гайя – Фран Перес, Пепелу, Герра, Амалла – Дієго Лопес, Дуро