Голова Асоціації футболістів України Олег Печорний розповів про те, що він хоче стати президентом Української асоціації футболу. Функціонер пройшовся по Андрію Шевченку.

Нещодавно стало відомо про те, що в УАФ прийняли рішення про те, що нового президента організації буде обрано в кінці січня наступного року в Будинку футболу у Києві.

Голова Асоціації футболістів України Олег Печорний прийняв рішення висунути свою кандидатуру на цю посаду, що він робив і у 2014 році.

Функціонер висловився стосовно цієї теми, відзначивши свій досвід у футболі.

«За виключенням чотирьох років, які я втратив через репресії Віктора Януковича, я працюю в футболі 24 роки. Члени громадської організації АФУ на загальних зборах, які відбулися 25 листопада, обрали мою кандидатуру для участі в виборах президента УАФ.

Я подаю документи, щоб приймати участь в Конгресі. На початку грудня піде передвиборча кампанія. Знаю український футбол від А до Я. В мене є хороша команда».

Окрім цього, Печорний висловився стосовно того, що на цю посаду ймовірно буде претендувати й Андрій Шевченко.

«Зараз наш футбол знаходиться «на дні». Ще не оголошені кандидати, але, як ми розуміємо, що головним кандидатом є Андрій Шевченко. На мою думку, йому потрібно визначитися – він тренер, радник Офісу Президента чи функціонер? Робота функціонера є дуже серйозною.

Можливо, Шевченка хочуть «запустити» в УАФ та привести «стару гвардію», яка ще працювала при Януковичові чи Порошенкові? При всій повазі до нього, як до легендарного футболіста, в нього немає команди».

Функціонер зазначив, що у будь-якому разі буде боротися з Шевченком за посаду голови УАФ і застеріг, що екстренера збірної України можуть недопустити до лідерства в українському футболі.

«Він являється резидентом Великобританії і може перебувати на території України лише 100 днів. Вибравши його головою УАФ, будь-який суд може скасувати це рішення.

В будь-якому разі, я конкуруватиму з Андрієм Шевченком на виборах президента УАФ, якщо він подасть свою кандидатуру».

Також Печорний поділився думками щодо змін, яких потребує український футбол.

«Перш за все, я привів би нову молоду команду професіоналів. В нас достатньо людей. Не буде ніякої корупції, городів-полів. Потрібно навести порядок на ВАРі, він має бути на кожному матчі і на ньому мають працювати професіонали.

Також, потрібно на керівні посади повернути українців. У нас є люди, які гідні замінити Лучано Луччі та Ніколу Ріццолі. Немає сенсу платити іноземцям мільйони, коли є свої професіонали в суддівському корпусі», – сказав Печорний для 1927.kiev.ua.