Шість футболок, у яких Ліонеля Мессі грав на чемпіонаті світу в Катарі, було виставлено на аукціон. Організатори аукціону хочуть виручити за них цілий статок. Скільки вони коштують на даний момент, невідомо.

Менше року тому збірна Аргентини обіграла у фіналі Францію в серії пенальті і завоювала титул чемпіонів світу. Одним із героїв цієї команди став форвард аргентинців Мессі.

Зірковий нападник провів сім матчів на турнірі, забивши сім голів і віддавши три гольові передачі.

Як повідомляє The Guardian, видатний виступ Мессі на турнірі викликав величезний інтерес до футболки 36-річного футболіста. 30 листопада шість футболок, у яких аргентинець грав на чемпіонаті світу, були виставлені на аукціон у Нью-Йорку. Аукціон триватиме до 14 грудня.

За словами організаторів, потенційний покупець може заплатити до 10 мільйонів доларів. Не виключено, що буде побито рекорд за вартістю проданих спортивних пам’ятних речей.

У 2022 році один покупець заплатив за майку легендарного Майкла Джордана цілих 10,1 мільйона доларів. Американець грав у ній під час фіналу НБА 1998 року.

Через кілька годин після початку торгів сума за футболку Мессі сягнула 5,2 мільйона доларів. Футболка аргентинського представника перебуває на шляху до того, щоб стати найдорожчим спортивним предметом у світі.