За інформацією The Telegraph, вже у новому сезоні чемпіонату Англії можуть запровадити правило, за якого футболіста видаляють з поля на 10 хвилин.

Міжнародна рада футбольних асоціацій (IFAB) погодилася на такий експеримент у принципі під час засідання у вівторок. Попередньо АПЛ висловила готовність взяти участь у експерименті, повідомляє британське видання.

Як повідомлялося, у суддів з’являться нові картки – помаранчеві. Вони будуть пред’являтися футболістам, які вчинили порушення більш серйозне, ніж те, що зазвичай карається жовтою карткою, але недостатнє для вилучення з поля до кінця матчу.

Фахівці IFAB навели приклад такого порушення правил, згадавши про фол італійського захисника Джорджіо К’єлліні проти гравця збірної Англії Букайо Сака у фіналі останнього чемпіонату Європи. Тоді італійцеві показали лише жовту картку. На думку авторів ідеї, у тому епізоді якраз було б ідеальним рішенням видалити К’єлліні на 10 хвилин.

Раніше IFAB також розглядало запровадження тимчасового видалення на 10 хвилин за образу судді з боку гравця, а також можливість дозволити спілкуватися із суддею лише капітанові команди.