Ліга конференцій, п’ятий тур
30 листопада 2023. Гент, “Геламко Арена”
“Гент” 19:45 “Зоря”
Телетрансляція – Megogo Футбол

Гент”

Лідер нашої групи у чемпіонаті Бельгії дві попередні гри завершив з однаковим рахунком – 1:1. Підопічні Ванхазебрука зіграли внічию з “Андерлехтом” та “Рояль Уніоном”. Таким чином, у місцевому чемпіонаті команда наразі посідає третє місце і продовжує боротьбу за чемпіонство. Безпрограшна серія найближчого суперника українців складає вже сім ігор.

Бельгійці насамперед основний акцент роблять на грі в атаці. Футболісти “Гента” грають різноманітно, використовують всю ширину поля. Також варто відзначити підключення флангових захисників, які постійно тримають у напрузі своїх опонентів. До того ж, непросто українцям буде і під час стандартів. Одним із лідерів бельгійців є хавбек Жульєн де Сарт, який у матчі з “Уніоном” вів партнерів за собою.

“Зоря”

Дуже непрості часи переживає луганський клуб. “Зоря” програла п’ять із шести останніх матчів. Команда не виглядає безнадійно, але роботи у тренерського штабу ще дуже багато. Очікуємо, що після завершення цієї частини сезону керівництво клубу все ж визначиться з новим тренером. У суботньому протистоянні з “Маккабі” луганчани знову зіграли дуже нестабільно. Команда почала грати тоді, коли рахунок став 0:3. Помилки у захисті та у перехідних фазах не дозволили українцям розраховувати на позитивний результат. Занадто пізно прокинулися підопічні Коваля. Варто відзначити якісну гру Горбача, який додав нових барв команді в атаці після перерви. Очікуємо, що Ігор вийде з перших хвилин у Бельгії.

Статистика команд, цифри і факти

  • “Гент” у всіх турнірах не програє сім матчів поспіль
  • “Зоря” пропускає у всіх турнірах сім матчів поспіль
  • “Зоря” не може виграти в шести матчах (нічия та п’ять поразок).

Останні п’ять матчів “Гента” та “Зорі”

“Гент”

26.11 “Рояль Уніон” 1:1 (Чемпіонат) 12:11 “Андерлехт” 1:1 (Чемпіонат)

09.11 “Брейдаблік” 3:2 (Ліга конференції)

05.11. “Шарлеруа” 3:1 (Чемпіонат)

01.11 “Патро Ейсден” 3:1 (Кубок)

“Зоря”

25.11. “Маккабі” 2:3 (Ліга конференцій)

12.11 “ЛНЗ” 1:2 (УПЛ)

09.11 “Маккабі” Тель-Авів 1:3 (Ліга конференцій)

05.11 “Верес” 2:2 (УПЛ)

01.11 “Чорноморець” 1:4 (Кубок)