Ліга чемпіонів. Груповий етап

Група A

Галатасарай – Манчестер Юнайтед – 3:3

Голи: Зієш, 29, 62, Актюркоглу, 71 – Гарначо, 11, Фернандеш, 18, Мактоміней, 55.

В дебюті поєдинку манкуніанці продемонстрували серйозність своїх намірів. Спочатку 19-річний тінейджер Гарначо скористався пасом Бруну Фернандеша та пробив під поперечину.

Через сім хвилин відзначився капітан “червоних дияволів”. Захисник МЮ Люк Шоу віддав м’яч під удар Фернандешу, який з межі штрафного майданчику пробив у ліву дев’ятку.

Господарі поля досить швидко відквитали один м’яч. Ексгравець Челсі марокканець Зієш бездоганно виконав штрафний. 1:2 – перевага Юнайтед стала мінімальною.

Наприкінці першого тайму форвард “левів” Ікарді відправив м’яч до сітки воріт Онани. Проте арбітр скасував гол через положення поза грою.

Друга половина зустрічі виявилася не менш захопливою. На 55-й хвилині Скотт Мактоміней більярдним ударом в один дотик замкнув простріл Ван-Біссака.

Проте господарі не збиралися здаватися на користь переможця. Знову повернув інтригу Зієш, який вдало виконав штрафний, скориставшись помилкою Онани.

Спантеличені манкуніанці швидко пропустили ще один гол. Зієш віддав передачу на Актюроглу, який ефектно пробив з межі штрафного майданчика.

Наприкінці зустрічі Юнайтед організував справжній штурм воріт Галатасараю. Проте усі намагання Фернандеша і компанії схилити шальки терезів на свою користь завершилися нічим.

3:3 – доля другої путівки до плей-оф Ліги чемпіонів в групі А вирішиться в останньому турі.

Група В

Севілья – ПСВ – 2:3 (доповнюється)

Голи: Рамос, 24, Соу, 39 – Саібарі, 68, Гудель, 81

Вилучення: Окампос, 66 (Севілья).

Перед матчем із ПСВ в активі андалузької команди було всього лише два очки – перемога потрібна була як повітря. І Севілья була близька до неї, поки в другому таймі не залишилася в меншості.

Склад іспанської команди в цій зустрічі став найстаршим за весь час проведення турніру – середній вік усіх гравців “нервіон” склав 32 роки і 19 днів. За цим показником Севілья обійшла Інтер, який у матчі з Марселем у лютому 2012-го року зіграв складом, середній вік якого становив 31 рік і 331 день.

Символічно, що перший м’яч за Севілью забив Серхіо Рамос – другий після Хесуса Наваса віковий гравець стартового складу. Він ледь помітним дотиком ноги замкнув навіс Ракітіча зі штрафного. Цей гол легендарного захисника в першому таймі став для нього 16-м у Лізі чемпіонів – за цим показником Рамос зрівнявся з Роберто Карлосом і Жераром Піке.

Уже після перерви Ен-Несірі реалізував вихід один на один після відмінної передачі Акуньї з лівого флангу – і збільшив перевагу Севільї до статусу комфортної. У своєму текстовому онлайні Marca зазначала, що виступ “нервіон” у середу був найкращим перфомансом Севільї під керівництвом Дієго Алонсо.

Але це все було рівно до вилучення Окампоса – на 63-й і 66-й хвилинах Лукас примудрився заробити два попередження, і господарі залишилися в меншості. ПСВ цим скористався: усі три м’ячі у складі ейндховенців забили гравці, які вийшли на заміну. Сайбарі ударом з льоту під поперечину забив один із найкрасивіших м’ячів цього розіграшу ЛЧ, Вертессен відправив м’яч за стрічку воріт із близької відстані (Гудель намагався врятувати ситуацію, тому формально відзначився автоголом), а в компенсований час Пепі ударом головою приніс ПСВ виїзну перемогу.