Захисник «Шахтаря» Валерій Бондар прокоментував перемогу над «Антверпеном» (1:0) в ЛЧ.

– Євровесна вже для нас є. Але після перемоги над «Барселоною» вже казали, що можемо втілити маленьку мрію для українців, заради яких ми грали. Для Збройних Сил, подарували їм якісь приємні емоції, маленьку радість в таких важких погодних умовах. Сподіваюся, вони трохи посміхнулися та пораділи за нас.

– Був момент, коли ви схопили суперника руками.

– Думаю, це не пенальті, я його трохи прихопив там за плече.

– Він почав підбирати ноги, грати на арбітра.

– Він щось багато бігав, провокував. Тільки за мною бігав, щось хотів, може, футболку. Але ВАР подивився – напевно, не було фолу.

– Сьогодні був швидкий футбол від «Шахтаря» в першому таймі, у другому – від «Антверпена».

– Дуже важке поле. Не дуже гарної якості. Тут футбол, у який ми завжди граємо – не грали в білдапі, не розігрували м’яч, зіграли простіше, скористалися нашим моментом. Вважаю, могло бути і 2:0, і 3:0. Могли скористатися моментами та отримати більший рахунок, ніж 1:0.

– Що було після фінального свистка?

– Там їхній 11-й номер (Арбнор Муя – прим.) підійшов до Азарова, почав йому кричати англійською дуже нехороші слова. Був Янссен, знову щось хотів, скакав. Але я їх розумію – вони вилетіли, не набрали жодного очка, хотіли якось нас провокувати, зіпсувати настрій. У нас ще важливий матч, треба було контролювати емоції.

– На матч з «Порту» їдемо лише за перемогою, думки про плей-оф ЛЧ?

– Звісно, коли випав такий шанс – напевне, треба зробити все можливе й неможливе, щоб ним скористатися. Думаю, це буде несподіванка і для нас. Думаю, ніхто не очікував, що будемо до 6-го туру боротися за плей-оф ЛЧ. Але це наша маленька мрія. Сподіваємося її втілити в життя. У нас багато молодих хлопців українців, це буде історичний результат, – сказав Бондар для MEGOGO.