Ліга чемпіонів Група H, п’ятий тур
28 листопада, 19:45.
“Фолькспаркштадіон” (Гамбург)
Головний арбітр: Бартош Франковський (Польща)
Пряма трансляція: Megogo Футбол 1

“Шахтар

Маріно Пушич прекрасно стартував у “Шахтарі”. Якщо не брати до уваги перший матч проти “Барселони” (та і він був непоганим), та наступні три поєдинки уже з повноцінними настановами від тренера “гірники” виграли. Особливо важливими були перемоги над “Динамо” і тією ж “блауграною” у домашньому поєдинку ЛЧ. 1:0 проти іспанського гранда – тоді був не лише чудовий результат, але і прекрасна гра від “Шахтаря”.

Однак далі пішов невеликий спад. В останніх двох турах УПЛ, зустрічаючись з прямими конкурентами за верхню частину турнірної таблиці, донеччани заробили одне очко з шести можливих. І ці два поєдинки були номінально домашніми і відбувалися на “Арені Львів” – на нормальному за українськими мірками полі. Проти “Дніпра-1” донеччани вийшли відчутно втомленими і не витягли другим тайм ні морально, ні фізично. З “Поліссям” жахливо підводила реалізація, а також і до арбітра цілком можливі питання.

Кадри господарів

Матч з “вовками” також був доволі травматичним. Бондар у жорсткому стику отримав від суперника по гомілкостопу і догравав поєдинок з ушкодженням, Конопля вилетів на 11 хвилині і не зміг продовжити матч. Юхим до Гамбурга так і не полетів, а у Бондаря є ще шанс бути готовим повноцінно. А ось Артем Бондаренко вирушив до Німеччини разом із командою. Востаннє він грав ще 30 жовтня.

Антверпен

Нестабільність – це основне слово, котре точно описує поточний сезон бельгійської команди. У чемпіонаті “Антверпен” іде на п’ятій позиції, поступаючись лідеру “Сент-Жилуаз” аж 11 очками. За 15 турів постійність була лише наприкінці вересня. Тоді “Антверпен” тричі поспіль зіграв у Лізі Жюпіле з рахунком 0:0. Загалом в активі команди ван Боммела всього шість перемог в рамках внутрішнього чемпіонату, третина з яких здобута в листопаді.

У Лізі чемпіонів справи ідуть ще гірше: нуль залікових пунктів за чотири тури. Був шанс взяти очки у матчі проти “Шахтаря”. Навіть двічі за 90 хвилин. Спочатку бельгійці вели у рахунку 2:0, однак навіть за цифр 2:3 на табло Алдервейрелд пробивав пенальті. Але і тут не пощастило. Шанси на євровесну у “Антверпена” мінімальні. Потрібно перемагати “гірників” (бажано у два м’ячі), у шостому турі вигравати “Барселону” і сподіватися на три очки “Порту” у грі з “Шахтарем”. Навіть для бельгійських фанів звучить надто мрійливо.

Кадри гостей

Пропустить цей матч основний півзахисник Юрген Еккеленкамп через вилучення у попередньому поєдинку ЛЧ проти “Порту”. Також низка футболістів перебуває у лазареті, однак більшість з них восени навіть не грала через травму. Хіба резервіста, 20-річного еквадорця Антоні Валенсію можна згадати, адже він провів 17 хвилин у попередньому поєдинку проти “Шахтаря”.

Останні п’ять матчів Шахтаря та Антверпена

Останні п’ять зустрічей господарів

24.11. Шахтар – Полісся 0:0 (УПЛ)

20.11. Рух – Шахтар 3:1 (ТМ)

12.11. Шахтар – Дніпро-1 1:3 (УПЛ)

07.11. Шахтар – Барселона 1:0 (ЛЧ)

03.11. Динамо – Шахтар 0:1 (УПЛ)

Останні п’ять зустрічей гостей

24.11. Сінт-Трейден – Антверпен 1:1 (Ліга Жюпіле)

11.11. Антверпен – Стандарт 6:0 (Ліга Жюпіле)

07.11. Порту – Антверпен 2:0 (ЛЧ)

04.11. Антверпен – Генк 3:2 (Ліга Жюпіле)

01.11. Льєрс – Антверпен 1:4 (Кубок Бельгії)

Особисті зустрічі між суперниками

Лише одного разу грали між собою команди. 4 жовтня цього року вони зустрілися у двобої на стадіоні “Антверпена”. Перший тайм був повністю провальним для “гірників”, але після перерви дубль Сікана та гол Ракіцького принесли перемогу з рахунком 3:2. І навіть вищезгаданий пенальті на 90+7 хвилині не допоміг – капітан бельгійців тоді не влучив у площину. Це був останній офіційний поєдинок Патріка ван Леувена на чолі донеччан.

Орієнтовні склади на матч Шахтар – Антверпен

“Шахтар”: Різник – Гочолейшвілі, Бондар, Ракіцький, Матвієнко – Степаненко – Зубков, Криськів, Судаков, Невертон – Сікан.

“Антверпен”: Бюте – Вейндал, Алдервейрелд, Кулібалі, Батай – Юсуф, Вермерен – Керк, Ілленіхена, Баліквіша – Янссен.