Англійська Прем’єр-ліга. 13-й тур.
26 листопада. 18:30. Ліверпуль. “Ґудісон Парк”
Головний суддя: Джон Брукс (Англія)
Трансляція: Setanta Sports

“Евертон”

Команда Шона Дайча тільки-но почала знаходити свою гру, як їм прийшли новини від Прем’єр-ліга, яка відняла у них 10 очок за порушення фінансового ферй-плей. Так, у клубу дійсно є проблеми і те, як вони перетворились на команду, що бореться за виживання, чудово підтверджує цю тезу, втім зараз настав непоганий період під керівництвом Дайча і колектив нарешті заграв, не в останню чергу завдяки чудовим виступам Віталія Миколенка.

Це зняття очок може як додати злості та сили цьому колективу, так і загнати їх у психологічну яму, адже цілих 10 очок, які вони так тяжко заробляли, в один момент зникли. Тепер “іриски” опинились у зоні вильоту і завдання виживання сильно ускладнилось. Проте з такою грою у них є всі шанси залишитись в АПЛ.

Вони не програють в останніх 4 матчах Прем’єр-ліги, зокрема за цей період ліверпульці здобули 3 перемоги (над “Вест Гемом”, “Бернлі” та “Крістал Пелас”), також була нічия з “Брайтоном” (1:1).

Стиль цієї команди стає зрозумілішим, особливо кидаються в очі їхні стартові натиски у перші 15 хвилин. У цьому сезоні вони забили аж 5 голів в період з першої по 15 хвилини, це найкращий показник в лізі. Можливо, швидкого голу слід очікувати і проти “Манчестер Юнайтед”?

“Манчестер Юнайтед”

У команди тен Хага все стабільно нестабільно. В останніх 5 матчах вони зіграли по-різному погано: десь жахливо, десь трохи краще, що і дозволило їм здобути 2 перемоги, але 3 рази програти.

Невдала серія розпочалась з манчестерського дербі, де на своєму стадіоні “червоні дияволи” були нищівно розбиті з рахунком 3:0. Потім поразка з таким самим рахунком проти команди Едді Гау, і знову на “Олд Траффорд”, щоправда це був матч в рамках Кубку Англійської Ліги.

Перемога над “Фулгемом” (1:0) змінилась ганебною поразкою проти “Копенгагена”, де вони двічі вели у рахунку. Ну і перед міжнародною перервою був зіграний скромний матч проти “Лутона”, де вдалось здобути мінімальну перемогу. Форму “Юнайтед” неможливо назвати оптимальною. Команда продовжує перебувати в кризі і вболівальники очікують негайних покращень перш за все у грі. Можливо, саме матч проти “ірисок” стане переломним в плані ігрового малюнку.

Особисті зустрічі

08.04.23 АПЛ “Манчестер Юнайтед” — “Евертон” 2:0

06.01.23 КА “Манчестер Юнайтед” — “Евертон” 3:1

09.10.22 АПЛ “Евертон” — “Манчестер Юнайтед” 1:2

09.04.22 АПЛ “Евертон” — “Манчестер Юнайтед” 1:0

02.10.21 АПЛ “Манчестер Юнайтед” — “Евертон” 1:1

Цифри та факти

  • “Манчестер Юнайтед” виграв своїх три останніх матчі проти “Евертона” в усіх турнірах;
  • “Манчестер Юнайтед забивав як мінімум 2 голи у своїх останніх 3 матчах проти “Евертона” в усіх турнірах.

Кадрова ситуація, орієнтовні склади

Шон Дайч не має серйозних кадрових втрат, які б впливали на його вибір стартового складу, проте сказати, що лазарет у “ірисок” пустий, також неможливо. Через травми не зможуть зіграти Шеймус Коулман, Деле Аллі та Андре Ґомеш. Під питанням участь у грі Амаду Онана, втім Daily Mail стверджує, що півзахисник буде готовий зіграти.

Щодо втрат у команди Еріка тен Хага, то тут все куди серйозніше. Наставник “червоних дияволів” не зможе розраховувати на Лісандро Мартінеса, Тайрела Маласія, Амада Діалло, Каземіро та Крістіана Еріксена. Також за ініціативи самого тен Хага відсторонений від команди Джейлон Санчо.

Під питанням можливість взяти участь у матчі Андре Онана, Люка Шоу, Расмуса Гойлунда, Джонні Еванса та Аарона Уан-Біссаки. Але згідно інформації в британській пресі, вони все ж будуть готові вийти на поле.

“Евертон”, 4-4-1-1: Пікфорд — Янґ, Тарковскі, Брентуейт, Миколенко — Гаррісон, Ґарнер, Онана, Макніл — Дукуре — Калверт-Льюїн

“Манчестер Юнайтед”, 4-2-3-1: Онана — Далот, Лінделеф, Маґуайр, Реґілон — Мактоміней, Амрабат — Антоні, Фернандеш, Ґарначо — Решфорд