Збірна України U-21 перемогла однолітків з Азербайджану у матчі групового етапу кваліфікації Євро-2025.

Кваліфікація Євро-2025 U-21. Група F.

Україна U-21 – Азербайджан U-21 – 1:0

 Гол: Бражко (34, пенальті)

 Попередження: Дамадаєв (87)

Україна U-21: Нещерет, Вівчаренко, Батагов, Салюк, Роман, Очеретько, Бражко, Ярмолюк (Рубчинський, 51), Н.Волошин (Кучерявий, 73), Краснопір (В’юнник, 73), Квасниця

Запас: Фесюн, Павлюк, Дідик, Смоляков, Варфоломієв, Скорко

Азербайджан U-21: Самігуллін, Сафаров, Дамадаєв, Д.Гусейнов, Гасанов, А.Рзаєв, Джафаров (Насірлі, 77), В.Рзаєв, Юсіфлі, Ахундзаде, Абдуллаєв (Велієв, 63)

Запас: Тагізаде, Ахмедов, Гасанзаде, Фарайлі, Сальянський, Бабаєв, Шихаміров

Арбітр: Іраклій Квірікашвілі (Грузія)

Стадіон «Ла-Кондоміна» (Мурсія, Іспанія).

“Синьо-жовті” зі старту зустрічі взялися штурмувати володіння Самігулліна. Гольові моменти в підопічних Унаї Мельгоси почали виникати в перші ж хвилини. Ось Очеретько з кутового закрутив м’яч у хрестовину, а Волошин із дальної стійки поцілив у поперечину.

У середині тайму Бражко ще раз перевірив на міцність каркас воріт. Хавбек зі штрафного перекинув стінку, але м’яч зрадницьки влетів у верхню планку. Збірна України U-21 продовжила плести мережива атак, а кавказці навіть не думали перейти до активних дій.

На 34-й хвилині Волошина збили в карному майданчику азербайджанської команди. Арбітр призначив одинадцятиметровий. До позначки підійшов Бражко та впевнено розвів голкіпера та м’яч по різних кутах – 1:0.

Азербайджанці отямилися зі стартом другої половини. Спершу Джафаров із меж штрафного пробив під поперечину, але Нещерет перевів м’яч на кутовий. Згодом Абдуллаєв наважився на удар здалку, помітивши вихід кіпера з воріт – трохи неточно.

Не відсиджувалися в обороні й “синьо-жовті”. Той же Бражко пробив поруч зі стійкою, а удар Очеретька заблокував оборонець. У відповідь Ахундзаде ввірвався до карної зони господарів і пробив у дальній кут. Нещерет не дрімав і врятував українців від пропущеного м’яча.

Зрештою, цифри на табло так і не змінилися. Отже, Україна U-21 здобула п’яту перемогу в п’яти матчах кваліфікації перед європейською першістю. Відбірковий турнір продовжиться навесні. 26 березня сьогоднішні суперники зустрінуться вдруге.