У кваліфікаційному раунді Євро-2024 U-19 відбувся матч 3-го туру між збірними Словаччини та України. Українцям у цьому матчі була потрібна лише перемога для виходу до наступного раунду.

Кваліфікаційний раунд Євро-2024 U-19, 3-й тур.

Словаччина – Україна 0 : 4.

0 – 1. Єрмачков – 30.

0 – 2. Деркач – 36.

0 – 3. Михавко – 39.

0 – 4. Пономаренко – 84.

Перший етап кваліфікації на Євро-2024 складався з мінітурніру, де суперниками України стали однолітки з Косова, Словаччини та Мальти. На території останніх проходили всі матчі.

Українці добре розпочали відбір, обігравши Мальту, однак у другому турі зазнали ганебного розгрому від косоварів. Після провалу Олег Кузнєцов зробив заміни в складі, що принесло результат.

“Синьо-жовті” у вирішальному матчі впевнено розгромили Словаччину. Наприкінці першого тайму Україна створила три голи за десять хвилин. Відзначилися Єрмачков, Деркач і Михавко, а Мануйлов оформив два асисти.

Наші хлопці завдали в сім разів більше ударів, ніж суперник. Було 12 влучань у площину словацьких воріт – тотальне домінування. У другому таймі Пономаренко завершив побиття четвертим голом.

Україна перемогла, набрала 6 очок, піднялася на перше місце та гарантувала собі вихід в еліт-раунд відбору. Жеребкування відбудеться у грудні, а матчі еліт-раунду заплановані на весну 2024-го.