Захисник збірної України Ілля Забарний вважає, що в матчі відбору Євро-2024 проти Італії арбітри могли б поставити у ворота чинних чемпіонів лише 100-відсотковий пенальті.

Спори викликає епізод, який стався на третій компенсованій хвилині, коли у штрафному майданчику італійців впав Михайло Мудрик. Повтори демонструють, що контакт із Буонджорно був, але арбітри не зупинили гру.

Забарний у розмові з кореспонденткою terrikon.com Еллою Іванюкович згадав і про нещодавні висловлювання президента УЄФА.

– На полі здавалося, що порушення було, але арбітр ухвалив таке рішення. Ми всі розуміємо вагу цього матчу, і як УЄФА потрібно було, щоби вийшла Італія. Тож якби 50 на 50 – не поставили б. А якби був 100-відсотковий момент, то призначили б пенальті. Але не поставили, так буває. Це – футбол, – заявив Ілля Забарний.

Водночас, жодних симпатій арбітра до суперника протягом матчу захисник збірної України не помітив.

– Чесно, я й думав, що буде нормальне суддівство. Як, власне, і сталося. Можливо, в якихось моментах здавалося, що арбітр допомагав Італії, але чогось явного я не побачив, – підсумував український футболіст.

Збірній України у матчі з італійцями потрібна була лише перемога. За рівної кількості очок підопічні Лучано Спаллетті отримали перевагу завдяки результатам особистих зустрічей. У підсумку Італія здобула путівку на Євро-2024, а Україна продовжить боротьбу у плей-офф. Матчі цього раунду кваліфікації заплановано на березень 2024 року, а жеребкування відбудеться 23 листопада.