Відбувся матч останнього туру кваліфікаційного етапу Євро-2024. Україна в Леверкузені зіграла внічию з Італією 0:0, посівши у підсумку третє місце турнірної таблиці.

Це не дає права напряму вийти на чемпіонат Європи.

Резонансним виявився епізод наприкінці поєдинку, коли Мудрик у штрафному майданчику намагався зіграти в м’яч, а його зустрів захисник Крістанте. Українець впав на газон, суддя Хіль Мансано це падіння проігнорував. І повтор не дивився.

Епізод розібрав суддівський експерт, ексарбітр ФІФА Мирослав Ступар:

– Іспанець обрав стиль, який для наших арбітрів непритаманний. І його команди сприймали. За окремими винятками. Десь були емоції, апеляції. Однак в цілому Хіль Мансано був послідовним.

Ось тільки момент з Мудриком… Михайло часто “Домальовує”, красиво падає. Було кілька падінь раніше, на які суддя не зреагував, хоча в нас би таке фіксували як фоли. А ось у моменті з Крістанте саме Мудрик проткнув м’яча, нога італійця виявилася бар’єром для українця і об цей бар’єр Мудрик перечепився. І завалився на газон. Арбітр в полі не зреагував, і так само не зреагував арбітр ВАР. Я гадаю, якщо б Мансано пішов дивитися повтор – то нікуди не дівся б від рішення поставити пенальті, – сказав Мирослав Ступар.

Суддівський експерт: Якби арбітр подивився ВАР, у нього не було б вибору, окрім пенальті на Мудрику – изображение 1
Скріншот з трансляції

Відзначимо, що тепер Україна зіграє у плей-офф кваліфікації.