Нагадаємо, з “Евертона” зняли 10 балів через збиток у розмірі 124,5 мільйона фунтів, що перевищило поріг у 105 мільйонів фунтів стерлінгів, дозволений відповідно до правил про прибутковість і сталий розвиток (PSRs).

Клуб заявив про намір оскаржити рішення АПЛ, оскільки вважає, що покарання невідповідне порушенням. Після зняття 10 очок “Евертон” опустився на 19-те місце в АПЛ.

Мер Ліверпуля Стів Ротерем звернувся до генерального директора АПЛ Річарда Мастерса, висловивши незгоду з ухваленим рішенням.

– Я пишу, щоб висловити глибоку стурбованість і незгоду з рішенням АПЛ про зняття очок з “Евертона”. Введені санкції не тільки безпрецедентні, а й абсолютно непропорційні.

Хоча я розумію важливість підтримання дисципліни, вкрай важливо забезпечити, щоб будь-які покарання були пропорційними і справедливими. Я не вірю, що це покарання відповідає порушенню. Рішення про зняття 10 очок з “Евертона” є надмірним, з огляду на готовність клубу співпрацювати з АПЛ.

Я повністю підтримую апеляцію клубу і закликаю проявити більш збалансований підхід і розглянути альтернативні форми покарання, які не будуть несправедливі по відношенню до гравців і вболівальників клубу. Будучи одним із засновників як футбольної ліги, так і АПЛ, “Евертон” є важливою частиною структури англійського футболу. Вони заслуговують на те, щоб до них ставилися справедливо і шанобливо.