Сьогодні в межах 17-го туру Першої ліги пройшли матчі у Групі Б

Перша ліга, 17-й тур.

Гірник-Спорт Горішні Плавні – ШВСМ Чернігів  0 : 2.

0 – 1. Федосов – 80.

0 – 2. Федосов – 88.

Сьома команда групи Б приймала останню. Підопічні Куценка піднятися вище у таблиці вже не зможуть, а ось “сіверяни” мають всі шанси завершити рік не на останньому місці. Проте, для цього варто було сьогодні набирати очки, а з цим у підопічних Чорного проблеми. “Чернігів” з 8 жовтня очок в чемпіонаті не набирають – 6 поразок поспіль.

Чи очікували ми від цього матчу великої кількості голів? Ні, адже ці суперники насамперед намагаються надійно зіграти у захисті, а ось з конструктивом у них суттєві проблеми. Особливо це стосується гостей, які мають обмежений кадровий потенціал у нападі. Боротьба, боротьба і ще раз боротьба. На перерву футболісти пішли без голів. З моментів можна було згадати хіба що удар Гори з-за меж штрафної, але Богдану не вистачило точності.

Після перерви команди продовжили боротися, але футболу було мало. Проте, навіть у такій грі господарі могли відкрити рахунок, але Гора з меж штрафної пробив вище воріт. Здавалося, що матч завершиться без голів, але Федосов після сольного рейду влучно пробив у дальній кут – 0:1. Ще до завершення гри все той же Федосов своїм потужним ударом вдруге змусив капітулювати голкіпера “Гірника-Спорт” – 0:2.

 

Кремінь Кременчук – Лівий Берег Київ  0 : 1.

0 – 1. Литовченко – 72.

Матч першого кола між цими суперниками завершився нищівною перемогою “Лівого Берега” – 6:0. Проте, з того часу багато змінилося. У “Кременя” вже новий тренер, але стабільності їм не вистачає. Підопічні Ігоря Климовського з 13 жовтня чергують великі гостьові поразки з домашніми перемогами. Кияни гарантували собі участь у Чемпіонській групі, але вони було мотивовані завершити 2023 рік на другому місці.

Вже у дебюті протистояння гості відправили м’яч у сітку, але його скасували через положення поза грою. Удар Синиці парирував голкіпер, а першим на добиванні опинився Сухоручко і саме він був в офсайді. Домінували підопічні Первака, але довести свої атаки до завершення вони не змогли. У підсумку, на перерву команди пішли без голів.

У другій половині зустрічі почали сміливіше грати підопічні Климовського, але все ж контролювали хід матчу кияни. Очікувалося, що гості сьогодні зможуть набрати три очки, але якісна гра кременчуцького колективу у захисті не дозволяла киянам забити. Проте, на 72-й хвилині футболісти “Лівого Берега” досягнули свого. Після подачі з флангу з декілької метрів переправив м’яч у сітку Литовченко – 0:1. Вирвати нічию футболісти “Кременя” не змогли.

 

МФК Металург Запоріжжя – ФСК Маріуполь  0 : 0.

Безумовно, це був один із найбільш очікуваних матчів у турі, адже зустрічалися шоста та четверта команда. Запоріжці не мали права втрачати очки, якщо вони розраховують поборотися за п’яте місце. Проте, проти приазовців легко нікому не буває. До цього туру підопічні Краснопьорова попередні три гостьові гри виграли.

Запоріжці на початку зустрічі взяли м’яч під власний контроль, але пройти організований захист суперника їм не вдавалося. Занадто прогнозовано грали підопічні Микитина. А ось гості могли забивати після своєї першої акцентованої атаки, але удар Теплякова парирував Байда. У другій половині тайму почали більше атакувати приазовці, але акцентованих дій було обмаль. Наприкінці тайму Могильний з декількох метрів переправив м’яч у сітку, але він був поза грою.

Характер гри після перерви не змінився. Було багато боротьби, але без моментів. Запоріжці тиснули на ворота суперника, але сьогодні явно був не найкращий їхній день. Помилки у перехідних фазах не дозволяли господарям довести свої атаки до завершення. Всього по одному удару у площину воріт – це занадто мало. У підсумку, матч завершився нульовою нічиєю. Запоріжці суттєво ускладнюють своє турнірне положення і тепер не все залежить від них.

 

СК Полтава – Діназ Вишгород  2 : 1.

1 – 0. Вівдич – 51.

2 – 0. Щербак – 54.

2 – 1. Новиков – 64.

Для полтавчан це протистояння було надважливим, адже підопічні Сисенка продовжують боротьбу за участь у Чемпіонській групі. “Полтава” всього на одне очко випереджала “Металург”, тому не мала права втрачати очок. Проте, з вишгородцями легко нікому не буває, адже ця команда бореться до кінця, хоч і наразі посідає передостаннє місце.

Вже у дебюті протистояння помилилися захисники “Полтави”, але Кіріченко не зміг реалізувати вихід один на один. Першим номером грали полтавчани, але довести свої атаки до логічного завершення не вдавалося. Було занадто багато сумбуру у нашій грі, а осмислених дій мало. Варто віддати належне підопічним Головка, які намагалися при першій можливості вибігати в атаку. “Діназ” не давав супернику грати у звичний для нього футбол. Гості грали сміливо і мали всі шанси виходити вперед, але Кіріченко потужним ударом влучив у поперечину. Шикарну можливість забити до перерви втратили полтавчани, коли після удару Вівдича м’яч з порожніх воріт вибив Калинчук.

На початку другого тайму господарі забили надважливий м’яч. Після подачі Копитова відправив м’яч у сітку Вівдич – 1:0. На повторі здалося, що нападник був поза грою, але рішення арбітра вже не змінити. Не встигли гості оговтатися, як пропустили ще одного разу. М’яч головю у сітку відправив капітан “Полтави” Щербак.

Проте, вишгородці не опустили руки і всередині другого тайму скоротили відставання у рахунку. З декількох метрів переправив м’яч у сітку Новіков – 2:1. Вирвати нічию гості не змогли. Матч завершився надважливою перемогою “Полтави”.